Lucian Şova îşi prezintă, joi, demisia din funcţia de ministru al Transporturilor, a anunţat la RFI deputatul PSD Valeriu Steriu. Gestul vine în contextul remanierii Guvernului, blocate parţial de preşedintele Klaus Iohannis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Deja, ministrul de la Transporturi îşi prezintă în această dimineaţă demisia, lăsând cale liberă pentru acest portofoliu, să nu mai aibă vreun blocaj", a declarat Valeriu Steriu.

"Acesta a înţeles că este în clipa de faţă un vot în unanimitate pentru înlocuitorul pe acest portofoliu. Cred că are absolut toate calităţile noul ministru propus, Mircea Drăghici, să realizeze într-adevăr aşa cum ne dorim toţi pe acest portofoliu, unde n-am avut prea multe motive de mândrie în ultimii ani", a spus deputatul PSD.

Olguţa Vasilescu a fost propusă oficial de PSD pentru funcţia de ministru al Dezvoltării, iar Mircea Drăghici a fost nominalizat la postul de ministru al Transporturilor. Anunţul a fost făcut de către premierul Viorica Dăncilă, după şedinţa CEx al PSD. Decizia a fost luată în unanimitate. Liviu Dragnea a declarat că respingerea numirii Olguţei Vasilescu de către preşedintele Klaus Iohannis ar fi ”o încălcare flagrantă a Constituţiei”.

În legătură cu refuzul lui Lucian Şova şi Paul Stănescu de a demisiona din funcţiile din Guvern, Viorica Dăncilă le-a spus jurnaliştilor că ar trebui să-i întrebe pe aceştia de ce nu demisionează.

Liviu Dragnea a spus că CEx aşteaptă de la cei doi miniştri propuşi pentru remaniere ”demisiile de onoare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.