Forţele de ordine au demarat miercuri, la periferia Romei, demolarea a opt vile construite ilegal de un clan mafiot, Casamonica, cunoscut prin violenţa şi gustul său faţă de kitsch, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi (miercuri) începem demolarea primelor două vile”, s-a felicitat primarul Romei Virginia Raggi, în timp ce poliţia municipală ridica ultimele elemente de mobilier din aceste case decorate cu statui de animale placate cu aur, candelabre şi fresce.

”Aceste operaţiuni vor continua şi vom demola opt vile. Nu ne vom opri atât timp cât acest teritoriu nu va fi restituit cetăţenilor” Romei, a adăugat primarul.

Vilele construite fără autoizaţie sunt situate în cartierul Quadraro, în estul capitalei, chiar lângă apeductul istoric  Acqua Felice.

Peste 600 de poliţişti au fost mobilizaţi la această operaţiune, care a fost precedată, marţi, de expulzarea a aproximativ 30 de ocupanţi din aceste vile.

”Astăzi (miercuri) este o zi frumoasă pentru romani. Noi vom restaura legalitatea, regulile, disciplina şi securitatea”, s-a felicitat ministrul de Interne Matteo Salvini, liderul Ligii (extrema dreaptă). Liga guvernează în Italia în cadrul unei coaliţii cu Mişcarea Cinci Stele (populistă, antisitem), din care face parte primarul Romei.

Clanul Casamonica, de origine romă, este prezent în principal la periferia de sud şi sud-est a Romei. El este suspectat de fraude, extorsiuni şi trafic de droguri. Membrii săi sunt consideraţi foarte violenţi.

Casamonica sunt citaţi în ancheta cu privire la reţeaua mafiotă care s-a infiltrat în Primăria Roma în timpul mandatului predecesorului lui Virginia Raggi, Gianni Alemanno (2008-2013, dreapta). Justiţia urmăreşte 46 de persoane în acest caz.

Acest clan s-a făcut cunoscut marelui public în 2015, cu ocazia funeraliilor grandioase ale capului lor, Vittorio Casamonica, decedat din cauza unui cancer, la vârsta de 65 de ani - o caleaşcă funerară trasă de şase cai, petale de trandafiri aruncate cu elicopterul, pe muzica filmului ”Naşul”. Aceste funeralii au provocat furia autorităţilor şi neînţelegerea opiniei publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.