Actriţa Millie Bobby Brown, cunoscută pentru rolul din serialul „Stranger Things”, a devenit cel mai tânăr ambasador UNICEF al bunăvoinţei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Millie Bobby Brown, în vârstă de 14 ani, a declarat pentru Reuters: „Vreau să ridic probleme legate de educaţie, violenţă şi stoparea hărţuirii în şcoli... să ne asigurăm că pentru copii va exista un mediu sigur şi apă curată. Dar încă aflu ce mă pasionează”.

Nominalizată la premiile Emmy, Brown - care joacă în serial rolul unei fete cu superputeri care încearcă să salveze un băiat dispărut - a mai vorbit în trecut despre bullying, iar anul trecut şi-a închis contul de Twitter după o serie de comentarii negative.

Numirea ei ambasador al bunăvoinţei a marcat Ziua Mondială a Copiilor şi vine după ce Brown a coprezentat în urmă cu doi ani evenimentele dedicate celei de-a 70-a aniversări UNICEF.

Întrebată dacă are un mesaj pentru liderii mondiali, Brown a spus pentru Reuters: „Ascultaţi-ne. Tinerii sunt foarte puternici”.

Ea a promis că va vorbi în numele a milioane de copii şi tineri ale căror voci au fost reduse la tăcere.

Brown a spus că se va folosi de social media - contul ei de Instagram este urmărit de 18 milioane de utilizatori - pentru a-şi promova ideile. 

Actriţa britanică a devenit, în aprilie 2018, şi cea mai tânără persoană inclusă de revista Time în lista celor mai influenţi oameni din lume.

„Împart titlul cu un erou al meu - regretata Audrey Hepburn -, care a spus: «Pe măsură ce îmbătrâneşti, descoperi că ai două mâini, una pentru a-i ajuta pe ceilalţi şi una pentru a te ajuta pe tine». Exact asta vreau să fac”, a spus Brown la conferinţa de presă în care a fost anunţată oferirea titlului UNICEF.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.