Sindicaliştii din penitenciare depun plângeri penale împotriva senatorilor social-democraţi Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu, pe care îi acuză că au avut un comportament abuziv şi injurios cu prilejul discutării proiectului de Statut al poliţiştilor de penitenciare

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) condamnă lipsa de transparenţă şi comportamentul injurios şi abuziv al unor senatori social democraţi, printre care Şerban Nicolae şi Tit-Liviu Brăiloiu, în comisiile în care este discutat la Senat proiectul de lege privind Statutul poliţistului de penitenciare. FSANP va depune în cursul acestei săptămâni plângeri penale împotriva senatorilor care se fac vinovaţi de infracţiuni de abuz în serviciu şi limitarea exercitării mandatului de reprezentare sindicală, şi ia in calcul acţiuni civile pentru insultele adresate de către aceştia în timpul şedinţei Comisie pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din 20 noiembrie 2019", anunţă sindicaliştii.


Conform FSNP, marţi, cu doar o zi înainte de termenul de adoptare tacită şi după ce preşedinţii comisiilor au schimbat sala de şedinţe pentru a fi evitată presa care aştepta declaraţii pe o altă temă, "o parte dintre senatorii social-democraţi, prin preşedintele de şedinţă, au decis eliminarea din sală a reprezentantului angajaţilor din penitenciare, iar ca reacţie la obiecţiile acestuia au proferat ameninţări şi injurii care se pot demonstra uşor cu înregistrările de şedinţă".

Sindicaliştii reamintesc că, în calitate de coautori ai amendamentelor la "un proiect de act normativ extrem de slab dar bine susţinut politic şi care-a fost promovat la fel de netransparent de către ministrul Tudorel Toader", reprezentanţii sindicaliştilor din penitenciare au fost invitaţi şi au participat la şedinţele amânate succesiv ale comisiilor parlamentare.
"Proiectul în cauză a primit aviz negativ de la Conisliul Economic şi Social, au fost formulate peste 50 de amendamente de la Consiliul legislativ şi 44 de amendamente din partea FSANP", susţin ei, precizând că Legea 62/2011 a Dialogului social, la art. 218 alin. 2, sancţionează cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani infracţiunea de limitare a exercitării atribuţiilor funcţiei membrilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, iar art. 297 din Codul Penal sancţionează infracţiunea de abuz în serviciu cu inchisoare de la 2 la 7 ani.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.