Avocaţii CNN au cerut o nouă audiere după ce Casa Albă a ameninţat că va retrage din nou acreditarea jurnalistului Jim Acosta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa de avocaţi reţelei de televiziune a spus că încercările administraţiei Trump de a revoca acreditarea lui Acosta încalcă drepturile constituţionale.

Vineri, un judecător a decis ca acreditarea lui Acosta să fie returnată. După câteva ore însă, purtătorul de cuvânt al Casei Albe Sarah Sanders şi directorul adjunctul al echipei de comunicare Bill Shine i-au trimis lui Acosta o scrisoare prin care îl informau de decizia lor preliminare de a-i retrage acreditarea. Ei i-au dat termen de răspuns duminică, ora 17.00, şi au spus că vor emite o decizie finală până luni, la ora 15.00.

În scrisoare, ei au scris că Acosta nu a reuşit să urmeze cerinţele privind comportamentul, practici necesare pentru desfăşurarea în ordine a conferinţelor de presă. Ei au citat încercarea lui Acosta de a pune mai multe întrebări preşedintelui Donald Trump şi refuzul de a renunţa la microfon după ce un intern a încercat să i-l ia. Totuşi, cei doi au recunoscut că nu există la Casa Albă un cod scris privind comportamentul reprezentanţilor presei la conferinţe.

Avocatul Ted Boutrous, care conduce echipa aleasă de CNN, a răspuns în scris că administraţia caută să îl „pedepsească pe domnul Acosta în baza aplicării retroactive a unor practici nescrise între jurnaliştii corespondenţi la Casa Albă”, citează Variety.

El a subliniat faptul că şi alţi jurnalişti prezenţi la conferinţa din 7 noiembrie au încercat să adreseze întrebări suplimentare preşedintelui şi nu au existat consecinţe în cazul lor.

Preşedintele SUA Donald Trump a avertizat, vineri, că va pleca de la briefing-urile de presă dacă jurnaliştii nu au un comportament decent.

CNN a anunţat pe 13 noiembrie că dat în judecată administraţia Trump pentru că a revocat acreditarea jurnalistului Jim Acosta în urma schimbului de replici dintre reporter şi preşedintele american din timpul conferinţei de presă din 7 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.