Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că s-a circulat ”mai dificil” în Bucureşti în urma ninsorii şi afirmă că s-a intervenit foarte slab la trotuare care sunt acoperite de zăpadă şi ar putea să apară accidente. Firea a convocat Comandamentul de iarnă şi a cerut să se intervină în continuare, astfel încât să să poată circula în condiţii bune în Capitală. Primarul general a anunţat că în şedinţa Consiliului General de joi ar putea fi preluate primele autobuze Euro 6 cumpărate, în funcţie de votul consilierilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”S-a intervenit pe arterele principale în urgenţa întâi, dar şi în urgenţa a doua pentru ca astăzi toţi cetăţenii din municipiul Bucureşti precum şi vizitatorii turiştii să poată să meargă fiecare acolo unde are nevoie. Codul galben s-a încheiat astăzi la 10.00, dar, cu siguranţă, putem spune că acesta a fost primul episod de iarnă şi să luăm în serios toate avertismentele meteorologilor şi să fim foarte bine pregătiţi (...) Primăria Capitalei, împreună cu primăriile de sector, să intervină pe raza Capitalei astfel încât iarna să nu ia prin surprindere şi să fie cât mai puţine neplăceri pentru cetăţeni”, a declarat Gabriela Firea, în cadrul şedinţei Comandamentului de iarnă care a avut loc luni dimineaţă.

Primarul general a afirmat că există în continuare riscul producerii poleiului.

”Trebuie să intervenim şi astăzi şi la noaptea şi mâine chiar dacă nu va mai ninge există acest risc prin faptul că va fi vânt şi va ploua deci trebuie să luaţi foarte în serios acţiunea pe parcursul zilei de astăzi şi mai ales la noapte tocmai pentru a nu se produce accidente sau alte tipuri de incidente. S-a circulat mai dificil astăzi, am ţinut legătura cu brigada Rutieră şi Poliţia Locală Municipală şi poliţiile de sectoare încă de aseară şi azi dimineaţă”, a mai spus Firea.

În plus, Firea afirmat că a constatat că s-a intervenit deficitar pentru curăţarea trotuarelor.

”După verificările pe care le-am făcut azi noapte împreună cu toţi colegii mei s-a intervenit foarte slab la trotuare, trotuarele încă sunt acoperite de zăpadă, este gheţuş, şi ar putea să apară accidente, care nu sunt de dorit. Vă rog frumos astăzi atât operatorii de salubritate, cât îi informez şi pe agenţii economici că au o datorie prin lege să cureţe trotuarul din faţa magazinului sau unităţii comerciale sau instituţiei. De asemenea, instituţiile au obligaţia prin lege să cureţe zăpada de pe trotuar şi din curţi”, a mai spus Firea. 

Primarul General a făcut referire la anunţata grevă a lucrătorilor de la metrou, care ar crea mari probleme în trafic. În acest context, a vorbit despre preluarea primelor autobuze Euro 6 cumpărate. 

”Chiar joi vom avea o şedinţă de Consiliu General în care vom prelua practic primele autobuze euro 6 venite în ţară, avem 20 pentru luna octombrie, 40 pentru luna noiembrie şi în decembrie vin încă 40 şi în fiecare lună din anul viitor vor sosi în ţară încă lunar 40 de autobuze, dar ele trebuioe predate printr-o procedură de vot în Consiliul General, de la Primăria Capitalei către STB. Aştept cu interes votul de joi, să vedem dacă va fi sau nu afectat de anumite tensiuni politice care nu trebuie să aibă loc atunci când e vborba de interesul primordial al cetăţenilor. Aştept şi eu ca toţi bucureştenii să vedem dacă cei trimişi în Consiliul General vor vota cu gândul la bucureşteni sau la ce li se promite de pe o zi pe alta. Adică, dacă sunt oameni responsabili sau fripturişti, mai pe scurt”, a mai spus Firea.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.