"Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani şi trei premieri", de Radu Paraschivescu, a fost cea mai vândută carte a editurii Humanitas la ediţia a 25-a a Târgului Internaţional Gaudeamus-Carte de Învăţătură, care s-a încheiat duminică la Romexpo. Printre alte titluri râvnite de cititori s-au numărat: "21 de lecţii pentru secolul XXI", de Yuval Noah Harari, apărută la Polirom, "Povestea mea", de Michelle Obama, editată de Litera, "Crăiasa zăpezii", de Hans Christian Andersen, editată de Litera mică, şi "Frumoasele adormite", cel mai recent roman al lui Stephen King, apărut la Nemira.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volumul lui Radu Paraschivescu a fost cea mai vândută carte a editurii Humanitas, urmat de cel semnat de Lucian Boia - "De la Dacia antică la Marea Unire, de la Marea Unire la România de azi", "Aşteptând o altă omenire", de Gabriel Liiceanu, volumul colectiv "România, te iubesc", cu texte de Paula Herlo, Rareş Năstase, Alex Dima, Cosmin Savu, Paul Angelescu, "Pe mâna cui suntem?", de Andrei Pleşu, "Dialoguri secrete. Cum se roagă scriitorii şi personajele lor", de Ioana Pârvulescu, "Două eseuri despre paradis şi o încheiere", de Horia-Roman Patapievici, "Variaţiuni pe o temă dată", de Ana Blandiana, "Plăceri vinovate şi datorii împlinite. 12 confesiuni (o antologie)", de Dan C. Mihăilescu şi "Transparenţa", de Radu Vancu.

În topul Humanitas Fiction, cea mai râvnită carte a fost “Tatuatorul de la Auschwitz”, de Heather Morris, "Hippie", de Paulo Coelho, "Scara lui Iakov", de Ludmila Uliţkaia, "Povestiri de ţinut în palmă, de Yasunari Kawabata, "Copilul lui Noe", de Eric Emmanuel Schmitt, "Tentaţia de a fi fericit", de Lorenzo Marone, "Promisiunea zorilor", de Romain Gary, "Grădina de piatră", de Nikos Kazantzakis, "Sala de bal", de Anna Hope, şi "Suspine tandre", de Yoko Ogawa.

La Humanitas Junior, primul loc în topul vânzărilor a fost ocupat de "Pana lui Finist Şoimanul. Basme fantastice ruseşti", "De prin veacuri. Povestiri istorice şi legende populare pentru copii", de regina Elisabeta a României (Carmen Sylva), "George şi corabia timpului", de Stephen şi Lucy Hawking, "Basme", de Wilhelm Hauff, şi "Miturile Nordului. Poveştile lui Odin, Thor şi Loki".

Editurile Nemira şi Nemi au participat la Gaudeamus, ediţia 2018 cu noutăţi editoriale de ficţiune străină, ficţiune românească, non-ficţiune şi cărţi cadou pentru copii. Evenimentul principal a fost lansarea oficială a noului imprint Armada, de science fiction, fantasy şi thriller.

Cele mai căutate cărţi de la standul editurii Nemira au fost: “Frumoasele adormite”, cel mai recent roman al lui Stephen King, scris împreună cu fiul său Owen King, „O zi de decembrie”, de Josie Silver, din colecţia Damen Tango, „Câteva motive să iubeşti viaţa”, de Matt Haig, „Un gentleman la Moscova”, de Amor Towles, cel mai recent roman din colecţia Babel, „Istoria cuplurilor regale”, de Jean-Francois Solon - o carte care documentează câteva dintre cele mai influente cupluri din istoria lumii, „De veghe între lumi”, de Marisha Pessl, „Înainte de ploi”, de Dinah Jefferies, roman din colecţia Damen Tango, „Frăţia corbilor”, de Maggie Stiefvater, „Dirk Gently. Agenţia de investigaţii holistice”, de Douglas Adams, „Busola”, de Mathias Enard, roman câştigător al premiului Goncourt, apărut în colecţia Babel.

Cele mai căutate cărţi de la editura Nemi au fost: „24 de poveşti de citit înainte de Crăciun”, de Brigitte Weninger şi Eve Tharlet, autoarele seriei Aventurile iepuraşului Matei, „Spărgătorul de nuci”, de Valeria Docampo, „Poveste muzicală de Crăciun”, de Cristina Andone, „Un vultur în zăpadă”, de Michael Morpurgo, „Fetiţa care a salvat Crăciunul”, de Matt Haig, continuarea poveştii din „Un băiat numit Crăciun”.

Cea mai râvnită carte editată de Polirom şi vândută la Gaudeamus 2018 a fost: "21 de lecţii pentru secolul XXI", de Yuval Noah Harari. A fost urmată de "Fontana di Trevi", de Gabriela Adameşteanu, "O viaţă în scrisori. Corespondenţă I (1879-1890)", de A.P. Cehov, "Pur şi simplu despre muzică", de Haruki Murakami şi Seiji Ozawa, "De ce scriem", de Philip Roth.

“Povestea mea”, de Michelle Obama, a fost cea mai vândută carte a editurii Litera de la ediţia Gaudeamus 2018. A fost urmată de “6 poveşti cu draci”, de  Igor Bergler - în urma votului cititorilor, cartea a fost distinsă cu premiul  “Cea mai râvnită carte a târguluiGaudeamus 2018”; “Trenul lui Lenin”, de Catherine Merridale, “Psihoterapia lui Dumnezeu”, de Boris Cyrulnik, “Marea istorie ilustrată a României şi a Republicii Moldova”, coordonatori IoanAurel Pop, Ioan Bolovan.

Topul vânzărilor la editura Litera mică: “Crăiasa zăpezii”, de Hans Christian Andersen, urmată de “Poveşti pentru băieţi care au curajul să fie altfel”, de Ben Brooks, “O săptămână cu susul în jos”, de Carl-Johan Forssén Ehrlin, “Politica pe înţelesul copiilor” şi “Istoria ilustrată a românilor pentru tineri”, de Ioan-Aurel Pop.

Curtea Veche Publishing a sărbătorit 20 de ani de la înfiinţare la cea de-a 25 ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus. Atmosfera festivă a fost completată de oferta 2+1, dar şi de mari reduceri de până la 80%.

Sărbătoarea a adus împreună nume importante în cadrul unui maraton de lansări şi sesiuni de autografe cu Dragoş Bucurenci, Adrian Cioroianu, Ramona şi Radu F. Constantinescu, Răzvan Exarhu, Laura Laurenţiu, Diana Mandache, Iren Arsene Mate, Alexandru Muraru, Răzvan Petrescu, Andreea Raicu, Mirela Retegan şi Michel Stanovici. Curtea Veche a lansat un Reading Challenge: cititorii au fost provocaţi să-şi aleagă 10 cărţi de citit până la finalul anului şi să le posteze în social media cu #CVP20 şi #ReadingChallenge, urmând ca în luna decembrie să fie anunţate surprize pregătite pentru ei.

Pe primul loc în topul vânzărilor la Curtea Veche Publishing s-a aflat una dintre cele două noi cărţi pentru copii din colecţia Poveştile Cristinei - "O iarnă de poveşti", de Cristina şi Alex Donovici, ilustrată de Annabella Orosz.
Al doilea loc a fost ocupat de către cea mai nouă carte de memorii de la Curtea Veche Publishing: "Ultima vară în Bretania", de Ada d’Albon, actriţă româncă de teatru stabilită la Paris, nepoată a lui Mihail Sadoveanu, fondatoarea Théâtre de l’Orme. "Ţup, salvatoarea iernii", de Alex Donovici, cu ilustraţii de Stela Damaschin-Popa, se află pe locul trei în topul preferinţelor cititorilor. Aceasta este continuarea seriei Ţup în care simpatica ciocârlie salvează pădurea şi aduce iarna, alături de un melc cu cochilia plină de cărţi şi o bufniţă vegetariană. Pe locul patru - unul dintre cele mai noi titluri de Nassim Nicholas Taleb: "Când pielea ta e în joc. Asimetrii ascunse în viaţa de zi cu zi". Pe locul cinci s-a aflat cel mai nou titlu de gastronomie de la Curtea Veche - "Duminica la prânz", de Laura Laurenţiu, cunoscută pentru blogul culinar lauralaurentiu.ro.

Topul vânzărilor Grupul Editorial Trei: “Liliacul”, de Jo Nesbø (serie de autor, editura Trei), “Lumina unui nou început”, de Agnès Martin Lugand (colecţia Fiction Connection, editura Trei), “Zilele abandonului”, de Elena Ferrante (colecţia Literary Fiction, editura Pandora M), “Moştenirea”, de Irsa Sigurdardóttir (colecţia Fiction Connection, editura Trei), “O fată ca ea”, de Marc Levy (serie de autor, editura Trei).

Colecţiile de psihologie au fost, de asemenea, apreciate de vizitatorii târgului, cele mai cumpărate cărţi fiind: “12 reguli de viaţă”, de Jordan B. Peterson (colecţia Psihologie Practică, editura Trei), “Corpul meu, trauma mea, eul meu”, de Franz Ruppert & Harald Banzhaf (colecţia Psihologie-psihoterapie, editura Trei), “Voinţa de sens”, de Viktor E. Frankl (colecţia Psihologia pentru toţi, editura Trei), “Sursele bucuriei”, de Salman Akhtar (noua colecţie Psihanaliză contemporană, editura Trei), “Tulburările de personalitate din DSM-5”, de Len Sperry (colecţia Psihologie-psihoterapie, editura Trei).

Cele mai dorite titluri din colecţiile Literati şi PanDA au fost: “Petrecerea de Crăciun a lui Pettson”, de Sven Nordqvist, “Cine a fost Tutankhamon?”, de Roberta Edwards, cu ilustraţii de True Kelly, “Drumurile mătăşii. O altfel de istorie a lumii”, de Peter Frankopan, cu ilustraţii de Neil Packer , “Oraşul pierdut. Misterele lui Miss Mallard”, de Robert Quackenbush, “Crăciunul lui Iepuraş”, de Harry Horse.

Top vânzări editura Cartea Copiilor: “Minunea de Crăciun” a lui Jonathan Toomey de Susan Wojciechowski, cu ilustraţii de P. J. Lynch, "Mos Crăciun", de Mauri Kunnas,  "Lupul cel Mare şi Lupul cel Mic. O prefrumoasă portocală", de Nadine Brun-Cosme, cu ilustraţii de Olivier Tallec, "Un dar de Crăciun pentru Horaţiu Chifteluţă", de John Burningham, "Uite, Madicken, ninge!", de Astrid Lindgren, cu ilustraţii de Ilon Wikland, "Cei şapte papă-lapte", de Mary Ann Hoberman, cu ilustraţii de Marla Frazee, "Cartea cu Te rog şi Mulţumesc", de Richard Scarry", "Povestea primelor daruri de Crăciun", de Axel Hambraeus, cu ilustraţii de Agnes Keszeg, "Corto Maltese 3. Departe, tot mai departe", de Hugo Pratt, "Când vine Crăciunul?", de Antonie Schneider, cu ilustraţii de Maja Dusíková" .

Romanul “Un apartament la Paris”, de Guillaume Musso, a dominat topul vânzărilor Grupului Editorial ALL la Târgul Internaţional Gaudeamus - Carte de Învăţătură. Este urmat de cea de-a XIII-a carte - “Viziunea” - din noua serie “Puterea celor Trei”, fanii “Pisicilor Războinice”. Volumul “Atingerea”, de David J. Linden, ocupă locul al treilea în topul vânzărilor. “Gena. O istorie fascinantă”, de Siddhartha Mukherjee, autor distins cu Premiul Pulitzer, s-a plasat pe locul al patrulea în top. Pe locul cinci - “The Leader in Me”, de Stephen R. Covey. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.