Academia de Film Americană (Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS) a anunţat că evenimentele din cadrul galei Governors Awards, care va avea loc duminică, vor fi restrânse, din cauza crizei create de incendiile din California.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Academia a decis ca pe covorul roşu să fie realizate doar fotografii, fără interviuri, în semn de respect pentru cei 71 de oameni decedaţi în  incendiile de vegetaţie care au mistuit mii de case în statul american.

Acesta este al doilea cel mai important eveniment de anul acesta al Academiei. 

La gala Governors Awards, vor fi acordate Oscarurile onorifice şi „Irving G. Thalberg” Memorial Award.

Anul acesta, publicistul Marvin Levy, compozitorul Lalo Schifrin şi actriţa Cicely Tyson vor primi Oscarurile onorificce, în timp ce producătorii Katheleen Kennedy şi Frank Marshall vor fi distinşi cu premiul „Thalberg”. Kennedy este prima femeie care primeşte acest trofeu.

„În urma tragicelor incendii din California, am decis să restrângem evenimentul de pe covorul roşu de la gala Governors Awards de anul acesta, rezumându-ne la fotografii. Cina şi ceremonia vor avea loc pentru a onora realizările acestor artişti şi cineaşti care merită atât de mult”, a transmis Academia într-un comunicat, citat de The Hollywood Reporter.

AMPAS nu a anulat niciodată ceremonia Governors Awards, dar a amânat de trei ori gala premiilor Oscar - în 1938, din cauza inundaţiilor, în 1968, în urma asasinării lui Martin Luther King Jr, şi în 1981, după încercarea de asasinare a preşedintelui Ronald Reagan.

În vremuri de criză, precum perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, Academia a recurs la restrângerea cheltuielilor şi a evenimentelor în sine - statuete din gips şi reducerea seratelor.

Preşedintele Donald Trump vizitează sâmbătă California pentru a se întâlni cu supravieţuitorii indenciilor şi cu echipele de salvare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.