Investitorul şi dezvoltatorul imobiliar regional Prime Kapital a anunţat, joi, că lansează FlexAssist, un program dedicat persoanelor care vor să cumpere o locuinţă în cadrul proiectelor rezidenţiale pe care le dezvoltă în România, dar nu au acces la un produs clasic de creditare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Programul este dedicat persoanelor fizice care nu au acces la un produs clasic de creditare din cauza procedurilor inflexibile ce necesită un avans mare sau nu iau în considerare toate sursele de venit”, se arată în comunicat.

Prin acest program, dezvoltatorul vrea să pună la dispoziţia viitorilor proprietari o soluţie flexibilă care permite contractarea unei locuinţe cu un avans de doar 5% din valoarea imobilului. Aceasta ia în considerare, în evaluarea bonităţii cumpărătorului, veniturile provenite din toate sursele, inclusiv profitul unei afaceri, sumele rezultate din colaborări sau prestări servicii, onorarii profesionale, bonusuri sau dividende.

FlexAssist ar permite, astfel, achiziţionarea unei locuinţe cu plata unor sume lunare pe o perioadă de până la 30 de ani, potrivit companiei.

”Clienţii pot opta pentru reducerea perioadei contractuale achitând sume lunare mai mari atunci când obţin venituri suplimentare, cum ar fi bonusurile. Produsul este disponibil doar pentru casele sau apartamentele achiziţionate în scop de locuinţă principală”, se arată în comunicat.

Programul a fost lansat în contextul în care mulţi cumpărători potenţiali, cu profile financiare solide, cum ar fi proprietarii de businessuri, profesioniştii sau tinerii cu perspective semnificative de dezvoltare în carieră, dar cu lichidităţi reduse în prezent, întâmpină dificultăţi în a accesa soluţii clasice de creditare, consideră un director din cadrul Prime Kapital , Maggie Kitshoff.

”Acest lucru îi determină să amâne momentul achiziţiei, plătind în continuare chirie către proprietari pentru locuinte care nu corespund nevoilor lor. Astfel, am decis să lansăm FlexAssist pentru a veni în întâmpinarea acestor segmente de clienţi. Calitatea execuţiei ne permite să avem o imagine foarte clară asupra evoluţiei în timp a proprietăţilor dezvoltate, devenind primul dezvoltator care pune la dispoziţia viitorilor proprietari un astfel de produs”, a declarat Maggie Kitshoff.

Opţiunea FlexAssist va face parte din oferta standard a Prime Kapital pentru toate proiectele sale rezidenţiale, în limita unui plafon stabilit. Pachetele FlexAssist vor fi disponibile pentru primele 20% dintre unităţile fiecărui proiect, existent sau viitor, în ordinea cererii.

”Anul acesta, Prime Kapital a anunţat o altă premieră – dezvoltarea Avalon Estate, cel mai mare ansamblu rezidenţial integrat din Bucureşti, care va cuprinde 733 de unităţi personalizate, la cele mai înalte standarde. Întregul complex se va întinde pe 8.1 hectare de teren, dintre care mai mult de 2 hectare vor fi reprezentate de spaţii verzi. Proiectul include vile, townhouse-uri şi apartamente la standarde ridicate de calitate. Prima etapă de construcţie va începe anul viitor şi este programat să fie finalizată în 2020”, se arată în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.