Înmatriculările de autoturisme noi au scăzut în România cu 32,9% în octombrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, cel mai mare declin din Uniunea Europeană (UE) pentru a două lună consecutiv, în timp ce scăderea la nivelul întregii UE este de 7,3%, potrivit datelor publicate joi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În România, în octombrie, au fost înmatriculate 6.736 de autoturisme noi, faţă de 10.036 în aceeaşi lună a anului trecut.

După România, cele mai mari scăderi le-au înregistrat Suedia (28,1%), Lituania (20,9%) şi Austria (20,3%).

La nivelul întregii UE, au fost au fost înmatriculate în octombrie 1,083 milioane de autoturisme noi, faţă de 1,17 milioane în aceeaşi lună a anului trecut.

În primele 10 luni ale anului, înmatricularile de autoturisme noi au crescut în România cu 24,2%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 110.331 de unităţi. România se situează pe poziţia 16 în UE din punct de vedere al volumului.

La nivelul UE, înmatricularile de autoturisme noi au crescut cu 1,6% în primele 10 luni, până la 11,036 milioane de unităţi.

În primele 10 ale anului, topul ţărilor europene este condus de Germania cu un volum de 2,92 milioane de autoturisme noi înmatriculate (+1,4), urmată de Marea Britanie cu un volum de 2,064 milioane de autoturisme (-7,2%) şi de Franţa cu 1,83 milioane de unităţi (+5,7%).

Din 1 septembrie, în UE, a intrat în vigoare noul standard WLTP (Worldwide Harmonized Light Duty Vehicles Test), care presupune teste mai dure privind emisiile maşinilor noi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.