Primăria Capitalei anunţă că, la un an de la lansarea proiectului privind acordarea de stimulente financiare pentru integrarea socială a persoanelor adulte cu handicap, există peste 43.000 de beneficiari şi s-au făcut plăţi în valoare de circa 45 de milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Se împlineşte un an de când Primăria Capitalei acordă sprijin financiar adulţilor cu handicap, obiectivul fiind de a contribui, în acest fel, la integrarea socială a acestora. Tot ce ţine de asistenţa socială este de maxim interes pentru noi, şi am căutat să avem intervenţii cât mai concrete, pentru că sunt categorii de cetăţeni care au nevoie de sprijin imediat, nu doar de măsuri pe termen mediu şi lung. În tot acest interval, 43.137 de bucureşteni au beneficiat de stimulentul financiar, acordat prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, şi au fost făcute plăţi în valoare de aproximativ 45 milioane de euro”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, citată într-un comunicat de presă.

Proiectul a fost aprobat prin HCGMB nr. 330, la sfârşitul lunii august 2017, iar depunerea dosarelor a început la data de 13 noiembrie 2017. Ajutorul este de 500 de lei pe lună.

Beneficiarii stimulentului sunt adulţii cu handicap, încadraţi în oricare dintre cele patru grade de handicap, cu domiciliul sau reşedinţa de cel puţin 6 luni pe raza administrativ-teritorială a municipiului Bucureşti şi al caror certificat de încadrare în grad de handicap este emis de către una din Comisiile de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la nivelul sectoarelor municipiului Bucureşti.

Primăria Capitalei anunţă că implementarea proiectului continuă, iar documentele necesare acordării stimulentului se depun fie la sediul din strada Constantin Mille, nr. 10, sector 1, Bucureşti (zona Cercului Militar – Calea Victoriei) fie online, accesând link-ul online.dgas.ro.

Totodată, Primăria Capitalei precizeaz că se mai acordă stimulente şi pentru alte categorii de beneficiari, de exemplu stimulentul pentru nou-născuţi.

”De la începutul anului şi până în prezent, 16.724 de beneficiari  au intrat în posesia stimulentelor, fiind realizate plăţi în valoare de 8.763.043 euro”, mai anunţă Primăria Capitalei.

De asemenea, s-au acordat ajutoare pentru familia monoparentală, existând, în perioada decembrie 2017 şi până în prezent, 40 de beneficiari care au primit 33.609 euro.

În plus, s-a acordat stimulentul pentru copiii încadraţi în grad de handicap. De la începutul anului şi până în prezent, 4.827 de beneficiari au primit de 10.032.826 euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.