Trendurile ajung ceva mai greu in Romania decat in Occident, iar exemplul calculatoarelor second hand nu face decat sa confirme acest lucru. In tara noastra, acestea sunt considerate "depasite" sau "neperformante" de unii oameni, dar adevarul este ca acestia fie nu au lucrat niciodata pe un computer SH, fie au facut-o si nu au realizat acest lucru. In schimb, in tarile occidentale, aceste PC-uri sunt la mare cautare, intrucat vesticii au inteles ca valoarea unui echipament IT nu sta exclusiv in pretul sau, ci mai degraba in raportul calitate-pret.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Calculatoarele second hand exceleaza la acest criteriu, intrucat ofera performante similare PC-urilor noi, insa la un pret de doua, chiar trei ori mai mic. Totusi, pentru a fi sigur ca faci o investitie profitabila, trebuie sa alegi cu mare grija locul de unde cumperi astfel de produse. Cea mai buna solutie este sa apelezi la un furnizor de echipamente IT profesionist, cu o experienta bogata in spate si numai cu recenzii pozitive din partea clientilor. Doar asa ai garantia ca vei beneficia de produse fiabile, cu o durata indelungata de viata.

In Romania, exista multe locuri de unde poti cumpara calculatoare second hand, insa doar cateva dintre ele iti pot oferi toate beneficiile enumerate mai jos, esentiale atunci cand vine vorba despre o achizitie reusita:

1. Preturi reduse. Daca apelezi la un furnizor profesionist, principala diferenta intre calculatoare second hand si PC-uri noi va fi legata de pret. Spre exemplu, la Interlink, companie care activeaza inca din 1997 pe aceasta piata extrem de competitiva, gasesti produse la preturi incepand chiar si de la 121,5 Lei!

2. Gama larga de produse. Desi poate parea greu de crezut, piata de computere SH este mult mai bogata decat cea de produse noi. Explicatia este simpla: numarul de modele de PC-uri noi scoase pe piata de gigantii din industria IT este limitat, din ratiuni ce tin in primul rand de marketing.

Pe de alta parte, piata second hand include mai multe generatii de modele de la zeci de producatori, inclusiv unii care in prezent si-au incheiat activitatea. Astfel, poti achizitiona calculatoare second hand de la Acer, Bluechip, Dell, Fujitsu Siemens, HP, IBM si Lenovo la preturi de doar cateva sute de Lei.

3. Aspect si performante similare PC-urilor noi. Un magazin profesionist va testa, reconditiona, repara, upgrada si re-testa toate produsele inainte de a le include in oferta. Astfel, poti avea garantia ca faci o achizitie sigura si de durata. Aceste PC-uri au o capacitate HDD de pana la 1 TB, o frecventa a procesorului de pana la 3,40 GHz si o memorie RAM de pana la 16 GB DDR 3.

4. Garantie indelungata. Interlink ofera clientilor sai calculatoare second hand cu o garantie standard de 12 Luni, care poate fi prelungita pana la 5 ani prin intermediul serviciului de garantie extinsa. In plus, beneficiezi si de transport gratuit la comenzi de peste 150 de Lei, livrare rapida in maximum 48 de ore in toata tara si drept de retur in 60 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.