Sindicaliştii Metrorex şi angajaţii au decis, luni, să organizeze o grevă de avertisment de două ore, joi dimineaţă, între orele 04,00 şi 06,00, nemulţumirile principale fiind legate de salarii. Sindicaliştii au solicitat conducerii Metrorex o creştere salarială de 21 de procente, însă li s-a oferit 18 la sută, refuzând înţelegerea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conducerea Uniunii Sindicatelor Libere din Metrou (USLM) a anunţat, printr-un comunicat de presă, că organizarea grevei a fost decisă în urma întrunirii în şedinţă extraordinară a Consiliului general al Uniunii, iar peste 90 la sută dintre salariaţii Metrorex şi-au exprimat anterior opţiunea pentru organizarea grevei de avertisment, fiind parcurse procedurile legale.

Liderul USLM, Ion Rădoi, a transmis presei că în cazul în care nu se vor primi de la managementul Metrorex răspunsuri favorabile la revendicările salariale, după greva de avertisment va urma o grevă generală. În acest caz, chiar dacă vor fi la posturi o treime dintre angajaţi, conform legiii, ar putea fi afectaţi 700.000 de călători.

Greva generală ar putea fi declanşată luni, 19 noiembrie, între orele 04,00 şi 16,00.

Sindicaliştii au solicitat managementului Metrorex o creştere salarială de 42 de procente, însă li s-a oferit 18 la sută, refuzând înţelegerea.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.