BMW Group România a anunţat luni că a lansat oficial în România noul Seria 8 Coupé, cu preţuri care încep de la 86.050 euro, fără TVA, debutul pe piaţă urmând a avea loc în 24 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul BMW Seria 8 a avut prezentarea de presă în România alături de un concert al Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo care marchează o colaborare de 10 ani, alături de primul coupé modern al mărcii, BMW E9, lansat exact acum 50 de ani. Evenimentul a avut loc într-o clădire de patrimoniu veche de 110 ani, Uzina Electrică Filaret.

Noul model a avut parte de un debut unic pe piaţă: întâi pe circuit, sub forma de BMW M8 GTE, în cursele de 24h de la Daytona şi Le Mans, apoi ca model de serie.

”Noul BMW Seria 8 Coupé debutează în România cu două motorizări, 840d xDrive (6 cilindri în linie diesel, 3 litri, 320 CP) şi M850i xDrive (V8 benzină, 4.4 litri, 530 CP). Preţul de început este de 86.050 euro fără TVA (102.339 euro cu TVA) pentru versiunea 840d xDrive, în timp ce modelul M Performance este disponibil de la 107.550 euro fără TVA (127.985 euro cu TVA)”, se arată în comunicat.

Modelul foloseşte limbajul de design nou al mărcii, definit de o nouă grilă la exterior, de formele caroseriei şi de interior cu insule funcţionale, noul sistem iDrive 7.0 sau control prin gesturi. BMW Seria 8 are fibră de carbon pentru ranforsarea caroseriei, sistem de tracţiune inteligent BMW xDrive şi diferenţial spate controlat electronic.

Alături de noul BMW Seria 8 a fost expus şi un model BMW 2800 CS (cu numele de cod BMW E9), primul model coupé al mărcii, evocând tradiţia pe care BMW o are în acest segment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.