"Fata morgana", de Dumitru Solomon, direcţia de scenă a lui Victor Ioan Frunză, a fost desemnat cel mai bun spectacol la gala premiilor Festivalului Dramaturgiei Româneşti Contemporane, ediţia a II-a, care a avut loc în perioada 5-11 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul a reunit 12 spectacole din din nouă teatre din Bucureşti şi din ţară: Teatrul de Comedie, Teatrul ACT, Teatrul Mic, Teatrul Nottara, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” (Craiova), Teatrul „Sică Alexandrescu” (Braşov), Teatrul Municipal „Matei Vişniec” (Suceava), Teatrul „Tudor Vianu” (Giurgiu) şi nu în ultimul rând spectacolele Teatrului Dramaturgilor Români.

Astfel, în urma vizionării spectacolelor din secţiunea IN, juriul format din George Mihăiţă,  Horia Gârbea, Ioan Cristescu, Radu Herjeu şi Carmen Dominte a decis acordarea următoarelor premii: Ion Cocora - premiul pentru Critică teatrală. 

Premiul special al Juriului a fost acordat spectacolului „Salvatorii melcilor” (text şi regie Bogdan-Cristian Drăgan, producător Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova). 

Premiul pentru "cel mai bun actor" a fost oferit de Marius Bodochi, câştigătorul primei ediţii, actorilor: Adrian Nicolae (pentru rolul Directorul hotelului din spectacolul „Fata Morgana” de Dumitru Solomon, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză, producător Teatrul Dramaturgilor Români) şi Alexandru Ion (pentru rolul Mike din spectacolul „Numitorul comun” de Alexandru Popa, regia Vlad Zamfirescu, producător Teatrul de Comedie).

Premiul pentru "cea mai bună actriţă" a fost oferit de Maia Morgenstern actriţelor: Nadina Sălăgean (pentru rolul Sofia din spectacolul „Numitorul comun” de Alexandru Popa, regia Vlad Zamfirescu, producător Teatrul de Comedie) şi IOANA NICHITA (pentru rolul Mădălina  din spectacolul „Kebab” de Gianina Cărbunariu, regia Daniel Iordan, producător Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava).

Premiul pentru "cea mai bună scenografie" a fost oferit scenografei Adriana Grand (pentru spectacolul „Fata Morgana” de Dumitru Solomon, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză, producător Teatrul Dramaturgilor Români).

Premiul pentru "cea mai bună regie" a fost oferit lui Victor Ioan Frunză (pentru spectacolul „Fata Morgana” de Dumitru Solomon, producător Teatrul Dramaturgilor Români).

De asemenea, în urma lecturării şi analizării pieselor din cadrul Concursului Naţional de Dramaturgie Românească, juriul a decis acordarea următoarelor premii: Premiul pentru cea mai bună piesă: "O poveste de la capătul lumii", de Ştefan Caraman; Menţiune: "Întâlnire de gradul 0 într-o cafenea care deschide târziu", Bogdan Hrib; Menţiune: "Binele care face rău", de Claudia Dionise.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.