Compania PTP Online, membră a grupului de firme Ecco Group Development, a anunţat luni încheierea unui acord cu societatea de transport public local din Sibiu, Tursib, prin care utilizatorii transportului în comun vor putea plăti biletele, începând din 12 noiembrie, cu ajutorul telefonului mobil, prin intermediul aplicaţiei 24pay. Acesta este al şaselea oraş în care compania lansează aplicaţia 24pay.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, în prezent, aplicaţia 24pay este disponibilă pentru plata transportului în comun în şase oraşe din România – Arad, Timişoara, Braşov, Iaşi, Râmnicu Vâlcea şi Sibiu. În perioada următoare, un alt oraş va intra pe harta celor care oferă o modalitate mai rapidă de plată a biletelor de transport, potrivit companiei.

În prima etapă, călătorii din Sibiu vor putea achiziţiona doar bilete cu o călătorie (în valoare de 2 lei TVA inclus), urmând a se adăuga şi alte titluri de călătorie ulterior.

”Titlurile de călătorie vor putea fi achiziţionate în toate autobuzele Tursib S.A., prin accesarea secţiunii ”Transport Public” din aplicaţia 24pay şi scanarea codului QR sau, dacă telefonul este echipat cu tehnologia NFC, prin apropierea de eticheta cu simbolul NFC”, se arată în comunicat.

După confirmarea tranzacţiei, titlul de călătorie achiziţionat va fi disponibil în secţiunea Bilete pentru control. Întrucât aplicaţia 24pay este disponibilă şi în engleză şi pentru a veni în întampinarea turiştilor, afişele cu codurile QR şi tag-urile NFC din autobuzele din Sibiu sunt realizate atât în română, cât şi în engleză, potrivit companiei.

Prin intermediul aplicaţiei, în prezent, aproape 2 milioane de români au acces la o modalitate mai rapidă de plată a transportului în comun, potrivit PTP Online.

Aplicaţia 24pay, dezvoltată de PTP Online, este un portofel electronic care pune la dispoziţia călătorilor serviciul de plată cu cardul bancar pentru transportul în comun. Aplicaţia este disponibilă pentru sistemele de operare Android şi iOS, iar utilizatorii o pot descărca gratuit din Google Play sau App Store. 

”Utilizarea aplicaţiei pentru plata transportului în comun nu presupune costuri suplimentare pentru călători, fiind necesară doar adăugarea iniţială a unui card bancar Visa/Mastercard. Plăţile pentru achiziţia biletului sunt derulate prin soluţia de plată cu card oferită de Banca Transilvania”, se arată în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.