Şapte persoane au murit, vineri, în urma intemperiilor din Iordania, la două săptămâni după moartea altor 21 de persoane, majoritatea copii, din cauza ploilor abundente, informează AFP, citând purtătoarea de cuvânt a guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinci persoane sunt încă date dispărute, a precizat Apărarea Civilă, în timp ce autorităţile au anunţat evacuarea a 3.762 de turişti de mai multe naţionalităţi din situl arheologic Petra.

"Ploile torenţiale din regiunea Dabaa (la sud de Amman) au dus la închiderea autostrăzii deşertului pe cele două sensuri", a spus Joumana Ghneimat, care ocupă şi funcţia de ministru de stat pentru media.

Două femei şi o fetiţă au murit în urma inundaţiilor, a afirmat aceasta, făcând apel la cetăţenii care locuiesc în apropiere "ape, poduri şi tuneluri să plece din case, fiind aşteptate alte ploi torenţiale".

Un alt copil a murit atunci după ce maşina în care se afla a fost luată de ape în regiunea Madaba, la sud-vest de capitală. "Echipele de intervenţie sunt în căutarea a cinci persoane dispărute în zonă", a precizat Apărarea civilă.

Potrivit televiziunii de stat iordaniene, elicoptere şi vehicule blindate au fost trimise pentru a veni în ajutorul cetăţenilor prinşi de ape şi pentru a-i căuta pe cei dispăruţi.

Ministerul Educaţiei a ordonat închiderea tuturor şcolilor sâmbătă.

În 26 octombrie, 21 de persoane au murit ca urmare a ploilor torenţiale, în vestul Iordaniei. Majoritatea aveau  vârste între 11 şi 14 ani şi se aflau într-o excursie şcolară în regiunea Mării Moarte.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.