Fosta Primă Doamnă Michelle Obama dezvăluie, în cartea de memorii ”Becoming”, că s-a confruntat cu dificultăţi în căsătorie şi în sarcina celor două fiice, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ea dezvăluie un avort spontan şi faptul că a recurs la inseminarea artificială pentru a le concepe pe cele două fete, Malia şi Sasha.

Michelle Obama a declarat, în emisiunea Good Morning America de la ABC, că s-a simţit ”pierdută şi singură” după avortul spontan care a avut loc în urmă cu 20 de ani.

Ea l-a criticat totodată pe actualul locatar al Casei Albe Donald Trump, căruia-i reproşează că-i ”pune în pericol siguranţa familiei”.

Ea dezvăluie - tot în această carte de 426 de pagini, care urmează să apară marţi - că, împreună cu soţul său, fostul preşedinte Barack Obama, au făcut terapie de cuplu.

După apariţia cărţii, fosta Primă Doamnă va efectua un turneu de promovare în zece oraşe, între care şi Londra.

SARCINA

”Am sinţit că am eşuat, pentru că nu ştiam cât de obişnuite sunt avorturile spontane, deoarece nu vorbim despre ele”, a declarat la ABC fosta avocată şi administratoare de spital.

”Ne instalăm în durerea noastră şi ne gândim că suntem, cumva, frânte”, a continuat ea, adăugând că ”este important să se vobească cu mamele tinere despre faptul că au loc avorturi spontane”.

Ea a declarat că, la vârsta de 34 de ani, şi-a dat seama că ”ceasul biologic este real” şi că ”producerea ovulelor e limitată”, ceea ce a determinat-o să hotărască să recurgă la fertilizarea in vitro.

”Cred că este cel mai rău lucru pe care ni-l facem unele altora, ca femei, şi anume să nu ne spunem adevărul despre corpurile noastre şi despre cum funcţionează”, i-a spus Michelle Obama lui Robin Roberts la Good Morning America.

CĂSĂTORIE

Relaţia sa de cuplu a întâmpinat dificultăţi uneori, mai ales după ce soţul său a intrat în legislatură la nivelul statului, lăsând-o singură acasă, unde a fost nevoită să-şi administreze singură injecţii în cadrul procedurii de inseminare artificială, dezvăluie fosta Primă Doamnă.

”Pentru noi, consilierea cu privire la căsătorie a fost una dintre metodele prin care am învăţat să vorbim despre disensiunile noastre”, a declarat ea pentru ABC.

”Cunosc prea multe cupluri tinere care se confruntă cu dificultăţi şi cred cumva că e ceva greşit cu ele. Iar eu vreau să ştie că Michelle şi Barack Obama, care au o căsnicie fenomenală şi se iubesc unul pe celălalt, lucrează la căsătoria lor”, a spus ea.

”Şi primim ajutor în căsătoria noastră, atunci când avem nevoie”, a adăugat fosta Primă Doamnă.

Ea povesteşte, în carte, seara de vară în care s-a îndrăgostit, la Chicago, de Barack Obama.

”Imediat ce mi-am dat voie să simt ceva pentru Barack”, scrie ea, ”sentimentele au năvălit - o explozie de dorinţă, recunoştinţă, împlinire, uimire”.

TRUMP

Michelle Obama scrie în ”Becoming” că nu-i va ”ierta niciodată” preşedintelui Donald Trump faptul că a promovat teoria "birther", potrivit căreia soţul său nu s-a născut în Statele Unite, potrivit unor fragmente publicate de presa americană.

”Toată treaba (cu «birther») a fost o nebunie şi o răutate, bineînţeles, care abia îşi ascunde bigotismul şi xenofobia subiacente”, scrie ea.

”Şi dacă cineva cu o minte instabilă şi-ar fi încărcat puşca şi ar fi venit cu maşina la Washington? Şi dacă acea persoană ne-ar fi căutat fetele? Donald Trump, prin insinuările sale zgomotoase şi nechibzuite, mi-a pus în pericol siguranţa familiei. Iar pentru asta n-am să-l iert vreodată”.

Ea mărturiseşte că a fost şocată când a aflat despre victoria lui Trump în alegerile prezidenţiale şi că a ”încercat să blocheze totul”.

Înainte să plece de la Casa Albă la Paris, vineri, Trump a comentat unele fragmente din cartea de memorii a lui Michelle Obama.

"Michelle Obama a primit mulţi bani să scrie o carte, iar ei insistă mereu să ieşi cu controverse. Am să vă dau eu unele înapoi”, a spus şeful statului american.

”Eu n-am să-l iert niciodată pentru ceea ce a făcut armatei noastre a Statelor Unite prin faptul că nu a finanţat-o corespunzător”, a declarat Trump, referindu-se la predecesorul său Barack Obama.

”Ceea ce le-a făcut el militarilor noştri a făcut această ţară foarte nesigură”, a insistat comandantul suprem.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.