Un diamant roz excepţional de aproape 19 carate, "Pink Legacy", va fi pus în vânzare, pe 13 noiembrie, la Geneva de casa Christie's pentru un preţ estimat între 30 şi 50 de milioane de dolari, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Greutatea sa este de 18,96 de carate precis. Când ştim că mare parte dintre diamantele roz cântăresc mai puţin de un carat, este deci o greutate considerabilă", a explicat pentru AFP Jean-Marc Lunel, specialist internaţional în bijuterii la Christie's. 

"Trebuie să ştiţi că acesta este cu totul extraordinar şi este probabil cel mai frumos prezentat vreodată la o licitaţie publică. Aşadar, toate speranţele sunt permise pentru vânzarea de marţi a pietrei", a asigurat el. 

Acest diamant "fancy vivid", cel mai mare grad de intensitate a culorii, a aparţinut familiei Oppenheimer, care a condus timp de mai multe decenii societatea minieră De Beers.

"Diamantul provine din minele din Africa de Sud. A fost tăiat acum mult timp şi a fost descoperit acum aproape un secol, fiind probabil tăiat în anii 1920 şi nu a mai fost retăiat de atunci", a spus Lunel. 

"Pink Legacy" se află în proprietatea familiei Oppenheimer de mai multe decenii, potrivit Christie's, care nu a vrut să dezvăluie numele proprietarului actual al pietrei. 

Diamantul a fost estimat între 30 şi 50 de milioane de dolari (între 26,5 şi 44,1 milioane de euro). 

Suma poate părea foarte importantă, însă ''este adevărat că nu există nicio cotă pentru aceste diamante'' având în vedere raritatea lor, a dezvăluitLunel, precizând că în acest caz experţii au stabilit estimările pe baza a ''câteva diamante cu aspect similar care au fost vândute anterior".

Un record istoric a fost atins pe piaţa internaţională a diamantelor în luna noiembrie, când Christie's a vândut ''The Pink Promise'', un diamant roz cu formă ovală, de puţin sub 15 carate, pentru suma de 32,48 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă până în prezent un record mondial pe carat pentru un diamant roz (2,17 milioane pe carat).

În 2013, un diamant foarte gros roz de 59,60 de carate a fost adjudecat la Sotheby's contra sumei de 83 de milioane de dolari, adică 1,39 milioane pe carat. 

Alte diamante şi bijuterii vor fi propuse spre vânzare, marţi, la licitaţie, între care bijuterii semnate JAR (iniţialele lui Joel Arthur Rosenthal), bijutier american celebru, stabilit la Paris, ale cărui piese sunt foarte căutate deoarece acest creator nu lucrează decât pentru prietenii săi sau apropiaţi. O broşă în formă de fluture, ornată cu diamante de cluare, este de exemplu estimată între 400.000 şi 600.000 de dolari. 

O altă broşă semnată de JAR, în formă de floare, în tonuri de albastru şi mov, este estimată între 800.000 şi 1,2 milioane de dolari.

De altfel, un colier de perle, care i-a aparţinut lui Horace Elgin Dodge, co-fondator al societăţii de automobile americane Doddge, a fost estimat între 600.000 şi 800.000 de dolari. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.