Atacurilor anti-semite din Franţa au crescut semnificativ în primele nouă luni din 2018, a anunţat premierul francez, Edouard Philippe, vineri, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În ciuda scăderii din ultimii doi ani, numărul atacurilor anti-semite a crescut cu peste 69% în primele nouă luni din 2018”, a scris Philippe pe contul său de Facebook.

Chiar la comemorarea "Nopţii de cristal", din 9 - 10 noiembrie 1938, momentul care a marcat începutul Holocaustului, când au fost arse mai multe sinagogi iar zeci de persoane au fost ucise, şeful guvernului francez a avertizat: „Suntem departe de a fi terminat cu anti-semitismul”.

Deşi Philippe nu a specificat câte atacuri au avut loc în acest an, Le Monde a informat că au avut loc 311 astfel de incidente în 2017.

Philippe a afirmat că guvernul va crea o nouă reţea de magistraţi şi investigatori pentru a se lupta cu crimele motivate de ură şi va instala o echipă naţională în Ministerul Educaţiei care va gestiona incidentele anti-semite din şcoli.

În martie, Mireille Knoll, o supravieţuitoare a Holocaustului, a fost ucisă în locuinţa ei din Paris.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.