Companiile Netflix şi Warner Bros. au fost date în judecată de Satanic Temple, pentru folosirea imaginii zeităţii grupului în serialul „The Chilling Adevntures of Sabrina”, iar activiştii cer despăgubiri de 50 de milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Statuia care întruchipează zeitatea Baphomet, ce are formă de capră, a fost replicată, aparent, pentru serialul pe care cele două l-au realizat.

Cei din grupul Satanic Temple nu cred în Satana supranatural, ci caută „să încurajeze mărinimia şi empatia între toţi oamenii”, citează BBC.

Procesul a fost deschis joi, la New York, iar în documentele depuse este susţinut că un simbol similar zeităţii grupului apare în patru dintre episoadele serialului.

Lucien Greaves, cofondator al Satanic Temple, a publicat un mesaj pe Twitter conţinând două fotografii: cea a statuii folosite în show şi cea a zeităţii.

„The Chilling Adventures of Sabrina” este un serial supranatural, difuzat de Netflix, care o are în centru pe Sabrina Spellman, o adolescentă pe jumătate muritor, pe jumătate vrăjitoare. Serialul are la bază banda desenată onomină, care a inspirat şi „Sabrina the Teenage Witch”, difuzat între 1996 şi 2003.

Personajele din serial care se închină la Satana practică idolatrizarea şi canibalismul, iar Satanic Temple a acuzat faptul că membrii săi sunt asociaţi cu aceşti „antagonişti malefici”.

Greaves a confirmat că grupul va lua măsuri legale împotriva companiilor de producţie pentru că „şi-au însuşit designul monumentului pentru a îşi promova ficţiunea lor stupidă”.

Fondat în 2012, grupul are ca scop separarea bisericii de stat şi foloseşte Satana ca simbol al „opoziţiei autorităţii arbitrare”.

Satanic Temple a creat o statuie a zeităţii Baphomet, sub formă de capră, ca parte a unei campanii care să „întregească şi contrasteze” cu momentul Zece Porunci din Oklahoma City. Baphomet „ne reprezintă ca oameni”, iar statuia din „Sabrina” denigrează grupul, a mai spus Greaves.

Netflix şi Warner Bros. nu au comentat pe marginea acestui subiect.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.