Interpolul trebuie să accepte demisia şefului său, Meng Hongwei, care este reţinut în China, fiind acuzat că a acceptat mită, a declarat Juergen Stock, secretarul general al organizaţiei, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Interpolul, organizaţia care coordonează poliţia la nivel global, „a încurajat China să ofere mai multe detalii şi mai multe informaţii” în legătură cu ceea ce s-a întâmplat când Meng Hongwei a fost dat dispărut în octombrie, a declarat Stock într-o conferinţă de presă de la sediul Interpol, din Lyon.

Instituţia care îl investighează pe Meng, Comisia Naţională de Supervizare a Chinei, poate reţine suspecţii până la şase luni fără ca ei să aibă acces la un avocat.

„Trebuie să acceptăm, aşa cum am fi acceptat cu oricare altă ţară, că această ţară ia măsuri suverane şi că ne spune „avem investigaţii, sunt în desfăşurare iar preşedintele şi-a dat demisia, nu mai este un delegat al ţării”, va trebui să acceptăm acest lucru”, a declarat Stock.

Meng, care a călătorit în China, a fost dat dispărut de soţia sa care rămăsese acasă la Lyon.

China a informat apoi Interpolul că Meng şi-a dat demisia pentru ca apoi să transmită că el a fost pus sub acuzare pentru luare de mită.

Stock a declarat că nu are mai multe detalii privind cazul şi că acuzaţiile de mită nu au legătură cu munca lui Meng de la Interpol.

„Nu am niciun motiv să suspectez că a fost ceva forţat sau greşit”, a declarat Stock privind demisia lui Meng.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.