Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Bistriţa-Năsăud au făcut, joi, percheziţii la locuinţele unor persoane, care ar fi şantajat o minoră, cu imagini compromiţătoare cu aceasta, pentru a obţine favoruri sexuale. Două persoane au fost duse la Poliţie pentru audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa - Năsăud, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. - B.T. Bistriţa - Năsăud, au făcut cinci percheziţii pe raza judeţului, fiind vizate locuinţele a patru persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de pornografie infantilă, şantaj, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie-mai 2018, cele patru persoane cercetate ar fi întreţinut relaţii sexuale cu o minoră de 16 ani, filmând totodată, cu  un telefon mobil. Ulterior, aceştia ar fi distribuit imaginile obţinute şi ar fi şantajat-o pe minoră, prin intermediul unor reţele de socializare, în vederea obţinerii de noi favoruri sexuale. De asemenea, cei în cauză sunt bănuiţi şi de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu”, a anunţat Poliţia Română.

În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate mai multe sisteme informatice, ce ar fi fost folosite la comiterea infracţiunilor.

Două persoane cercetate au fost duse la sediul poliţiei, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.