Un muncitor nord-corean care acuză că este victima scalviei moderne pe un şantier naval în Polonia a depus plângere penală împotriva constructorului de nave olandez care a cumpărat produse la firma polonză, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a ”muncit timp de 12 ore pe zi în condiţii periculoase, iar statul nord-coreean i-a confiscat o mare parte din salariu”, a anunţat joi, într-un comunicat, asociaţia Global Legal Action Network.

Reţeaua nu a dezvăluit numele reclamantului, ”pentru a-i proteja securitatea”.

Avocata olandeză Barbara van Straaten, care a depus plângerea luni, nu a dezvăluit numele companiei olandeze implicate, pentru a nu compromite eventuale anchete.

Potrivit legislaţiei olandeze, companiile pot fi date în judecată dacă obţin profit prin exploatare, inclusiv în alte ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.