Staţiunea Saturn va fi modernizată cu bani europeni, urmând să fie reabilitate trotuarele, să fie amplasat mobilier urban şi amenajate spaţiile verzi. De asemenea, vor fi realizate piste şi staţii de biciclete şi vor fi montate panouri de informare. Valoarea investiţiei este de aproximativ 20 de milioane de lei, fonduri europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Primăriei Mangalia, joi a avut loc lansarea proiectului "Dezvoltare turistică în staţiunea Saturn", finanţat din fonduri europene.

Prezentarea proiectului a fost susţinută de primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, alături de viceprimarul oraşului, Dragoş Angelescu, şi managerul de proiect, Dan Ciprian Popa.

Astfel, vor fi reabilitate trotuarele şi asfaltate drumurile, se va amplasa mobilier urban modern, se vor amenaja spaţiile verzi şi se va reface reţeaua de iluminat public a străzilor propuse pentru reabilitare, respectiv: Lavrion, Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu.

"Am depus acest proiect încă din toamna anului 2016. După aproape doi ani de analize şi evaluări, am semnat contractul de finanţare în vara acestui an. Acum, suntem în perioada de licitaţie şi sperăm ca la începutul anului viitor să intrăm cu lucrările în teren", a explicat edilul.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 20 de milioane de lei, fonduri europene.

"După modernizare, staţiunea Saturn va avea panouri de informare, cu led, staţii de autobuz, totemuri de semnalizare, piste şi staţii de biciclete, alimentate cu energie solară. Totdată, în staţiunea Saturn vor exista panouri electronice de informare, amplasate în cele 3 intersecţii (strada Lavrion cu străzile Henny Ignatie şi Corneliu Coposu, strada Henny Ignatie cu strada Greenport şi strada Greenport cu strada Lavrion), cu gestionarea online a conţinutului afişat", arată Primăria Mangalia.

Totodată, primarul Mangaliei a precizat că sunt depuse şi alte proiecte de modernizare, cu fonduri UE, anunţând că până la sfârşitul acestui an vor fi semnate contracte de finanţare pentru modernizarea staţiunii Neptun-Olimp şi a falezei Mangalia - Saturn.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.