Rapperul Stormzy a acuzat Universitatea Oxford că i-a respins oferta de a finanţa două burse pentru studenţii britanici de culoare, o propunere care a fost acceptată de Universitatea Cambridge, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stormzy, ambasador al genului muzical grime, sub-gen al hip hop-ului britanic, a vorbit la Centrul Barbican din Londra, unde şi-a lansat cartea "Rise Up: The #Merky Story So Far". "Am încercat la Oxford dar nu au vrut să se implice", a spus Stormzy. 

Explicând de ce s-a gândit să ofere burse de studiu, cântăreţul a spus că a vrut să descopere "geniile şi minţile incredibile" ale copiilor cu un comportament nepotrivit. 

"Este ceva pentru care sunt mândru. Mă simt inspirat de aceste genii şi de oamenii care sunt mai deştepţi decât mine. Acum mă aflu în poziţia de a face ceva pentru ei", a spus Stormzy. 

Anul acesta, Stormzy, în vârstă de 25 de ani, a dezvăluit că va plăti taxele de şcolarizare pentru doi studenţi anul acesta şi în următorii doi pentru a studia la Universitatea Cambridge şi le va oferi burse de întreţinere pentru patru ani. 

Potrivit The Guardian, el a donat anul trecut 9.000 de lire sterline pentru o acţiune de strângere de fonduri iniţiată de o studentă din sud-vestul Londrei pentru a-i permite să studieze la Harvard.

Oferind burse de studiu, Stormzy calcă pe urmele rapperilor Jay-Z şi Nicky Minaj în Statele Unite, unde practica este una populară. 

Stormzy a fost premiat recent în cadrul premiilor muzicale britanice Ivor Novello, la categoria "cel mai bun album" cu ''Gang Signs &Prayer'', disc care a triumfat şi la BRIT Awards. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.