Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a reacţionat, miercuri seară, în urma deciziei Curţii Constituţionale (CCR) privind formarea completurilor de cinci judecători, întrebând retoric dacă şefa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) îşi menţine afirmaţia potrivit căreia Guvernul a uitat să citească legea atunci când a făcut sesizarea la CCR pentru conflict de natură constituţională Parlament - ICCJ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Întrebare: Doamna Tarcea îşi menţine afirmaţia potrivit căreia autorii sesizării au uitat să citească şi art. 32 din legea privind constituirea completelor de judecată?", a scris Toader, miercuri seară, pe pagina sa de Facebook.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea Guvernului privind existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în legătură cu formarea completurilor de cinci judecători, ceea ce ar însemna că, în conformitate cu decizia Curţii, acestea ar trebui refăcute.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică, potrivit art.36 din Legea nr.47/1992, prim-ministrului, Senatului, Camerei Deputaţilor şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Preşedinta ICCJ Cristina Tarcea a afirmat că nimeni nu o va putea convinge că tragerea la sorţi a completurilor de cinci judecători trebuia făcută în iulie 2018, când au intrat în vigoare modificări ale Legii de organizare judiciară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.