Fisa medicala pentru permisul auto este un document necesar tuturor persoanelor care vor sa obtina sau sa isi schimbe permisul auto. In anumite cazuri, acest document este obligatoriu, insa multe persoane nu stiu acest lucru, fiind astfel puse in situatii dificile cand fisa medicala nu este prezenta la dosar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru inceput, vom clarifica faptul ca fisa medicala pentru permisul auto poate fi obtinuta doar de la o unitate medicala autorizata. Dupa ce investigatiile medicale au avut loc, se va obtine acest document, in care este specificat daca sunteti apt sau nu pentru a conduce un autovehicul.

Cu toate acestea, multe persoane nu cunosc inca toate cazurile in care o fisa medicala pentru permisul auto este obligatorie. Din acest motiv, venim in ajutorul celor interesati cu cateva informatii de folos:

Este fisa medicala pentru permis auto obligatorie sau nu?

Acest document nu trebuie sa lipseasca de la dosar in cazurile in care soliciti un permis auto cu valabilitate noua, fie ca vorbim despre obtinerea acestui act pentru prima data, fie pentru inlocuirea unui permis deja expirat.

In ciuda acestui fapt, exista si cazuri in care nu vei avea nevoie de o fisa medicala pentru obtinerea unui permis auto nou. Iata care sunt aceste cazuri:

- Daca permisul a fost pierdut;

- Cand permisul a fost furat;

- Atunci cand permisul a fost deteriorat;

- In cazul in care titularul permisului si-a schimbat numele.

Un alt lucru important de retinut este faptul ca fisa medicala pentru permisul auto are o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii, dar si ca aceasta este valabila pe intreg teritoriul tarii, indiferent de localitatea unde a fost eliberata.

Ce acte sunt necesare pentru obtinerea fisei medicale?

Pentru a obtine in cel mai rapid si usor mod o fisa medicala permis auto, tot ce trebuie sa faci este sa te prezinti la o unitate medicala specializata, avand asupra ta urmatoarele acte:

- Buletin / Carte de identitate;

- Fisa de scolarizare - in cazul celor care urmeaza scoala de soferi;

- Adeverinta de la medicul de familie in care se mentioneaza daca solicitantul este apt pentru a conduce (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permisul auto la punctul B), in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice sau neuropsihice in evidenta medicului de familie. In cazul in care nu suferiti de asemenea afectiuni, se va completa o declaratie pe proprie raspundere, direct la clinica autorizata;

- Scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care trebuie sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul bolnavilor de diabet).

Daca este cazul, va trebui sa aveti asupra dumneavoasta si perechea de ochelari de vedere.

De unde poti obtine usor si rapid fisa medicala?

Daca iti trebuie o fisa medicala pentru permis auto, fie pentru dobandirea sau reinnoirea permisului de conducere, iti recomandam sa apelezi la clinica autorizata Standard Med, unde vei avea parte de cel mai bun raport calitate/pret de pe piata.

Obtinerea unei fise medicale costa 125 de Lei, iar consultatiile dureaza maxim o ora si jumatate. In cazul in care acest interval este depasit, ti se va returna jumatate din suma achitata. Pentru programari sau alte detalii, poti vizita site-ul Fisamedicala.info sau pagina de Facebook Standard Med, unde personalul amabil iti va sta cu placere la dispozitie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.