Preşedintele Klaus Iohannis a spus, referitor la solicitările de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr, şi de numire în funcţia de procuror-şef al DNA a Adinei Florea, că abordarea ministrului Justiţiei în acest sens este „pe lângă lege”. Şeful statului a spus că nu va face nimic până când judecătorii nu vor avea un verdict în privinţa Adinei Florea, în timp ce despre Augustin Lazăr a spus din nou că acesta şi-a făcut foarte bine treaba şi că solicitarea de revocare a sa este greşită din punct de vedere politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am o opinie şi o voi face cunoscută la momentul potrivit. Astăzi încă nu m-aş referi la aceste speţe. Însă în ansamblu se conturează o abordare pe lângă lege a acestui ministru al Justiţiei. Şi în privinţa cererii de revocare, şi în privinţa celei de numire”, a declarat marţi Klaus Iohannis, întrebat de jurnalişti despre solicitările făcute de ministrul Justiţiei în ceea ce priveşte revocarea procurorului general, Augustin Lazăr, şi în ceea ce priveşte numirea Adinei Florea la şefia DNA.

Şeful statului a spus că nu se va exprima în privinţa Adinei Florea înainte ca judecătorii să dea un verdict în cazul ei, iar despre Augustin Lazăr, Iohannis a spus din nou că face o treabă bună, iar solicitarea de revocare a sa din funcţie este una total greşită.

„În ceea ce priveşte revocarea procurorului general, un demers aiuritor al acestui ministru şi cu corolarul la fel de aiuritor, poveşti, manipulări publice, penibilă fază. Penibilă fază. Suntem în situaţia în care momentat s-a început un demers judiciar. Până când judecătorii nu vor da un verdict, nu am de gând să fac nimic în această chestiune. Iar despre speţa revocării am mai vorbit, procurorul general face o treabă bună, mi se pare total greşită această solicitare, greşită din punct de vedere politic, iar legal, voi scrie ceva atunci. Aici clar, foarte clar, ne aflăm într-o zonă în care infractorii încearcă să acapareze justiţia. Şi pe cine nu vor putea acapara sau unde văd ei că nu au şanse, vor să-i îndepărteze”, a explicat Iohannis.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în 24 octombrie că declanşează revocarea lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general, acuzându-l pe acesta că a deturnat activitatea Ministerului Public de la rolul său constituţional.

Şedinţa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în care ar fi trebuit audiat Augustin Lazăr în vederea emiterii avizului necesar în procedura de revocare din funcţie a fost amânată pentru data de 19 noiembrie. Iniţial, audierea fusese stabilită pentru 13 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.