Filmul "Dragoste 1. Câine", primul din trilogia "Dragoste" a lui Florin Şerban, va avea premiera pe 5 decembrie, la Cinema "Elvire Popesco" din Bucureşti. Lungmetrajul va fi proiectat pe parcursul lunii decembrie în cinematografele bucureştene şi în ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După "Eu când vreau să fluier, fluier", distins în 2010 cu Ursul de Argint la Festivalul de la Berlin şi "Box", câştigător al premiului FIPRESCI în 2015 la Karlovy Vary, regizorul Florin Şerban propune un nou proiect cultural. 

"Dragoste 1. Câine" a obţinut anul acesta două premii la Festivalul de Film de la Sarajevo - Premiul ART CINEMA acordat de Reţeaua Cinematografelor de Artă din Europa (CICAE) şi Premiul Cineuropa, acordat pentru calitatea artistică.

Cu Cosmina Stratan şi Valeriu Andriuţă în rolurile principale, filmul explorează profunzimea emoţiilor trăite primar, organic, în dragoste. În alte roluri apar Florin Hriţcu, Vitalie Bantaş, Mihaela Măcelaru.

Regia, scenariul şi montajul au fost realizate de Florin Şerban, director de imagine a fost Marcin Koszalka, unul dintre cei mai importanţi directori de imagine şi regizori polonezi ai momentului. Scenograf a fost Mihaela Poenaru, muzica a fost compusă de Pauchi Sasaki - o tânără compozitoare de origine japoneză, iar sound designul a fost semnat de Michal Fojcik.

"Dragoste 1. Câine" este povestea de dragoste viscerală între un pădurar solitar şi o femeie abandonată în pădure. O poveste izolată în timp şi spaţiu, care explorează iubirea izvorâtă din frică, furie şi posesivitate. Frica izvorâtă din stomac şi legăturile ei cu dragostea. Frica şi vulnerabilităţile unei relaţii care se desfăşoară în sălbăticie, departe de oameni, unde binele şi răul capătă proporţii supradimensionate. Un film în care natura şi izolarea invită la contemplare, profunzime a emoţiilor şi dimensiuni umane contrastante.

"Dragoste 2. America”, al doilea film din trilogia "Dragoste", va intra în cinematografe în 2019, iar cel de-al treilea film este încă în stadiu de idee.

Filmele din această trilogie sunt independente unul de celălalt, au în centru câte un cuplu şi ilustrează trei feluri de a iubi: o dragoste primară, care gravitează în jurul fricii venite din vintre, apoi povestea unui amor cerebral şi o dragoste care consumă, despre o aventură a tinereţii.

Variety l-a caracterizat drept "O dramă enigmatică şi captivantă", iar The Hollywood Reporter - "Are simplitatea unui western şi forţa terifiantă a unui horror". 

"Ca şi celelalte din trilogie, "Dragoste 1. Câine", e despre cum ştim şi despre cum putem noi să iubim. În dragoste suntem curioşi, anxioşi, triumfători, tiranici, otrăviţi şi otrăvitori şi multe, multe altele. Câteodată multe în acelaşi timp. Nu e chiar ţac-pac, te iubesc, mă iubeşti, gata... Ca spectator nu cred în poveşti în care el o iubeşte pe ea, o pierde pe ea, o câştigă tot pe ea după ceva lupte cu rivali răi şi urâţi şi gata filmul. Astfel de filme sunt bune ca sos peste popcorn, dar atât. Eu am vrut să fac un film în care arta face, aşa cum ar trebui de fapt, un exerciţiu de umilinţă în faţa realităţii. Şi atunci, hai să fim sinceri şi să spunem că în dragoste suntem în foarte multe feluri. Apoi, pentru mine ca regizor, provocarea a fost să învălui toate astea în haina unui thriller atipic. E un joc aici în care am intrat alături de toţi cei din echipă. Am vrut ca intriga de amor să apară uşor de sub haina thriller-ului, apoi să îl înece cu totul şi să rămână într-un final motorul principal al filmului. Cumva ca şi personajul principal care iese din întuneric, se zbate în lumină, apoi încearcă să se întoarcă de unde a plecat", spune Florin Şerban. 

Filmul este o coproducţie româno-poloneză, şi a fost produs de Fantascope Films alături de Harine Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei România, Institutul Polonez de Film, Televiziunea Română, McCann Bucureşti, Studio Indie Production, Non Stop Film Service, Film District, Soundmind, The East Company, Krakow Technology Park, Axel Film Echipamente.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.