Peste 30 de pompieri militari, personal al Ocolului Silvic, voluntari şi localnici intervin, luni seară, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o pădure din judeţul Timiş. Incendiul a cuprins patru hectare de pădure, iar focul arde mocnit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Timiş, un incendiu a izbucnit, luni seara, într-o pădure situată între localităţile Nădrag şi Fârdea.

"La locul intervenţiei s-au deplasat un ofiţer şi 30 de subofiţeri din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 din Timişoara şi Detaşamentul Lugoj care intervin cu lopeţi şi motosuflante pentru lichidarea incendiului. Pe lângă pompierii militari, intervin şi personal din cadrul Ocolului Silvic, SVSU şi locuitorii din apropiere", transmit reprezentanţii ISU Timiş.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ patru hectare, dintre care trei hectare de pădure tânără. Focul arde mocnit şi se lucrează pentru crearea unei fâşii minerale care să împiedice extinderea incendiului.

Conform sursei citate, incendiul a fost localizat pe o latură a suprafeţei şi nu există pericolul extinderii la locuinţe.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat pentru News.ro că deocamdată nu a fost solicitată intervenţia elicopterului MAI cu dispozitiv bambi bucket.

De asemenea, Megherea a precizat că se va interveni pe parcursul nopţii, pentru stingerea focului.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza izbucnirii incendiului în pădure.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.