Tencent, cea mai mare companie de jocuri la nivel mondial, în funcţie de venituri, va extinde un sistem de prevenire a dependenţei de jocuri a utilizatorilor minori pentru toate jocurile companiei, în condiţiile în care guvernul chinez urmăreşte tot mai atent industria de profil, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un sistem ”de joc sănătos”, care include limite de timp pentru utilizarea zilnică a jocurilor şi poate efectua verificări a identităţii prin recunoaştere facială, este deja în funcţie pentru cel mai popular joc pentru smartphone-uri al Tencent, Honour of Kings. Acest sistem va fi aplicat în acest an pentru alte nouă jocuri, urmând să fie extins de anul viitor pentru toate jocurile companiei.

Măsura este cea mai recentă încercare a Tencent să respecte apelul guvernului chinez de înăsprire a controlului pentru combaterea dependenţei de jocuri şi problemele cu ochii ale tinerilor.

Guvernul a cerut în august autorităţilor de reglementare să ţină sub control numărul de jocuri online noi şi să limiteze timpul petrecut de tineri jucând astfel de jocuri.

Tencent a întâmpinat în acest an piedici din partea autorităţilor de reglementare, iar autorităţile chineze nu au mai aprobat niciun joc nou, din martie.

Fără aprobarea de achiziţii prin intermediul aplicaţiilor incluse, Tencent nu a putut să obţină venituri din unele dintre cele mai populare jocuri ale sale, cum este PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile (PUBG Mobile). Potrivit estimărilor, acest joc ar putea genera venituri de până la 1 miliard de dolari, dacă guvernul va acorda licenţă companiei.

Acţiunile Tencent, care au scăzut cu 28% în acest an, provocând declinul capitalizării bursiere cu 138 de miliarde de dolari, au coborât luni cu 3,7%.

Tencent a anunţat în septembrie un plan de a adăuga un sistem de înregistrare cu numele real pentru utilizatorii noi ai jocului pentru telefoane mobile Honour of Kings. Jocul s-a dovedit atât de popular încât în iulie 2017 compania a introdus restricţii pentru timpul de joc al copiilor, ca răspuns la criticile din presa de stat referitoare la dependenţa dată de joc.

Copiii de până la 12 ani au voie să se joace o oră pe zi, cu interdicţie între orele 9 p.m. şi 8.a.m.. Minorii de peste 12 ani se pot juca două ore pe zi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.