Preşedintele PSD Liviu Dragnea a spus că îl susţine pe Viorel Ştefan la şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), însă membrii CEx au ridicat o altă problemă în şedinţă, şi anume faptul că lui Leonardo Badea, actualul şef ASF, i s-a promis, atunci când şi-a depus prima dată candidatura, că va fi susţinut pentru un al doilea mandat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt nişte propuneri pentru ASF şi CNA, mâine (marţi) le comunicăm colegilor. Eu am spus că îl susţin pe Viorel Ştefan. Azi, colegii au ridicat o problemă destul de delicată, nu neapărat cu culoare politică, dar umană. În sensul că lui Leo Badea i s-a cerut să-şi depună candidatura la ASF, renunţând la mandatul de parlamentar, promitându-i-se că va fi susţinut şi pentru un alt mandat. Şi nu ar fi fost corect sa nu fie susţinut”, a declarat Liviu Dragnea luni, după şedinţa CEx, precizând că vor mai fi purtate discuţii pe acest subiect şi marţi dimineaţă.

Dragnea a spus că Viorel Ştefan este susţinut pentru multe lucruri, însă singurul reproş pe care îl are la adresa sa este faptul că nu a fost foarte hotărât în ultima perioadă.

Vicepremierul Viorel Ştefan, ministru interimar al Cercetării şi Inovării, a declarat pentru Profit.ro că s-a înscris în cursa pentru conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), alături de alţi 6 candidaţi, printre care actualul preşedinte Leonardo Badea şi vicepreşedintele Mircea Ursache.

Pe listă mai figurează Claudia Sava, director în ASF, Andrei Micu, avizat anul trecut ca director general Exim România, Radu Toia, consilier ASF, şi Adrian Simionescu, broker.

Aceştia urmează să fie audiaţi în Parlament. 

Mandatul actualei conduceri ASF expiră luna aceasta. 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.