Simona Halep a primit luni, titlul de ambasador onorific al Universităţii Ovidius din Constanţa, distincţia fiindu-i acordată pentru “promovarea imaginii academice şi excelenţă în activitatea sportivă”. Jucătoarea de tenis a spus că a primit multe distincţii de-a lungul carierei, însă această este una specială şi le-a transmis tinerilor care au un vis să aibă încredere în el, să muncească şi să nu cedeze niciodată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Universitatea Ovidius a decis decernarea titlului de ambasador al universităţii pentru Simona Halep, jucătoarea de tenis fiind prima personalitate care primeşte această distincţie, ceremonia având loc luni, în Sala Senatului din campului unităţii de învăţământ.

Rectorul Universităţii, Sorin Rugină, a spus cu acest prilej, că acest titlul a fost iniţiat în urmă cu patru ani, dar a durat până a fost acordat deoarece a fost nevoie de armonizare cu agenda sportivei.

“Nu în fiecare zi putem avea o valoare de nivel mondial oaspetele nostru şi nu numai oaspetele nostru pentru că este prima care va beneficia de titlul de ambasador al Universităţii Ovidius, ambasador, o să vedeţi, peste tot. Acest titlul a fost iniţiat în 2014 la propunerea doamnei decan a Facultăţii de Educaţiei Fizică şi s-a materializat în 2016 prin hotărârea de Senat. Din nefericire e o hotărâre de Senat pe care am temporizat-o până ne-am armonizat agenda. Şi iată că într-un final lucrul se realizează”, a afimat rectorul.

El a mai spus că Simona Halep uimeşte lumea tenisului cu victorii câştigate cu o determinare uluitoare, date de un psihinc puternic şi credinţa că orice este posibil dacă joci cu inima.

“Simona a devenit şi este cea mai bună jucătoare de tenis a momentului deoarece a arătat tuturor că este pregătită, nu doar să muncească cum ne-am obişnuit a se motiva, dar să şi înveţe din propriile greşeli, consolidând-şi astfel o mentalitate de campion. Deşi dezavantajată de multe ori de statură, aş zice nu faţă de noi, ci faţă de competitoare, în faţa adversarelor mult mai puternice Simona uimeşte lumea tenisului cu victorii câştigate cu o determinare uluitoare dată de un psihic puternic şi credinţa că orice este posibil dacă joci cu inima”, a declarat rectorul Sorin Rugină.

Apoi, preşedintele Senatului Universităţii, Ion Botescu, i-a oferit Simonei Halep titlul de ambasador al universităţii. “Se acordă titlul onorific de ambasador al Universităţii Ovidius din Constanţa domnişoarei Simona Halep pentru promovarea imaginii academice şi excelenţă în activitatea sportivă”, se arată în diploma acordată sportivei.

Apoi Simona Halep a spus celor prezenţi că a primit multe distincţii de-a lungul carierei, dar aceasta este specială.

“Este o onoare foarte mare pentru mine să fiu prezentă  astăzi aici şi să primesc această distincţie, este deosebită, specială. Bineînţeles am primit foarte multe premii şi am câştigat în tenis, dar această distincţie este specială, diferită şi vreau să mulţumesc facultăţii pentru acest moment deosebit. Sunt onorată să fi făcut parte din această universitate, aici am crescut, a fost un drum lung, greu, dar plin de emoţii, emoţii frumoase şi nu regret tot ceea ce a fost pe parcursul acestui drum chiar dacă au fost momente grele”, a spus Simona Halep.

Ea a ţinut să mulţumească şi oraşului, afirmând că îşi doreşte ca la finalul carierei să se întoarcă aici şi să facă ceva pentru Constanţa. 

“Vreau să mulţumesc oraşului bineînţeles, este oraşul meu de suflet, oraşul meu natal, unde mă întorc de fiecare dată cu mare drag. Aici am crescut, aici pot să spun că a fost cea mai importantă cărămidă în performanţa mea, în succesul meu şi bineînţeles mă gândesc cu adevărat să mă reîntorc. Nu ştiu în ce domeniu sau când va fi, dacă va fi, dar cu siguranţă o să fac ceva pentru acest oraş şi o să mă implic în multe evenimente”, a precizat sportiva.

Ea a spus studenţilor, profesorilor şi invitaţilor prezenţi la ceremonie că simte susţinerea loc atunci când se află pe teren şi a transmis tinerilor care au un vis să aibă încredere în el, să muncească şi să nu cedeze niciodată.

“Vreau să vă mulţumesc dumneavoastră pentru toată susţinerea, pentru că o simt chiar dacă sunt la mii de kilometri depărtare şi atunci când am momente grele pe teren susţinerea dumneavoastră este importantă şi mă ajută să nu cedez chiar dacă uneori mai am şi nervi pe teren, este normal. Este un drum plin de greutăţi, dar plin de emoţii frumoase şi spun, nu este un sfat, dar pot să spun aşa: toţi studenţii, toţi tinerii care au un vis să aibă încredere în el, să muncească şi să nu cedeze niciodată pentru că orice este posibil în viaţa asta”, a mai afirmat Simona, care a precizat că este extrem de emoţionată.

La final, ea a declarat jurnaliştilor că se află în vacanţă şi îşi încarcă bateriile pentru noul sezon. “Am perioadă de vacanţă în continuare, odihnă şi încerc să-mi reîncarc bateriile pentru anul care vine”, a spus Simona Halep. Ea a spus că în acest an se va afla de Crăciun în ţară, alături de familie.

Întrebată de dacă un regret în acest an, sportiva a răspuns: “Nu aş putea să am niciun regret pentru anul acesta pentru că a fost un an deosebit din toate punctele de vedere”.

Simona Halep a făcut apoi zeci de fotografii cu studenţii, profesorii şi fanii care i-au solicitat acest lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.