Pirotehniştii arădeni au încheiat, luni, misiunea de recuperare a bombelor de aruncător descoperite în albia unui canal de la marginea municipiului Arad, în trei zile de intervenţie fiind extrase din pământ 60 de proiectile de calibrele 88 şi 120 mm. Bombele au fost transportate într-un depozit şi urmează să fie detonate în poligonul din localitatea Tauţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat că misiunea pirotehniştilor a durat trei zile, timp în care au fost găsite, cu ajutorul aparatelor de detectare a metalelor, 60 de bombe de aruncător datând din Al Doilea Război Mondial.

Prima bombă a fost găsită de muncitori care lucrau la decolmatarea canalului Mureşel, de la marginea municipiului Arad, ei anunţând autorităţile la 112.

Ulterior, zona a fost securizată, iar pirotehniştii au lucrat trei zile pentru a extrage toate proiectilele, care sunt de calibrele 120 mm şi 82 mm.
Conform ISU Arad, în zonă a existat un depozit de linie de front, bombele fiind pregătite în acel loc pentru tragere.

Pirotehniştii spun că o mare parte dintre proiectile descoperite în ultimele zile aveau focoasele instalate, dar toate au fost ridicate şi duse într-un depozit, ulterior urmând să fie denotate în poligonul din localitatea Tauţ.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.