"Un om la locul lui/ A Decent Man", debutul regizoral în lungmetraj al lui Hadrian Marcu, cu Bogdan Dumitrache în rolul principal, va avea premiera în cinematografele din România pe 23 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul este o adaptare a romanului "Firesc", de Petru Cimpoeşu.

Petru are 38 de ani, este inginer de foraj într-o companie multinaţională şi îşi petrece mare parte din timp izolat pe un şantier. Petru ţine restul lumii la distanţă şi nu îşi dă voie să viseze. Cel mai dificil lucru pentru el este să facă o alegere. Laura (Ada Galeş), viitoarea soţie, alături de care aşteaptă un copil, visează la un mariaj ca-n reviste, în timp ce Sonia (Mădălina Constantin), colega lui şi fosta iubită, căsătorită, suferă un accident grav de muncă. Petru nu reuşeşte să se împace cu gândul că noua sa viaţă abia începe, în timp ce a Soniei pare a se fi sfârşit. Astfel, el îşi asumă riscul de a căuta un echilibru imposibil între cele două femei.

"Petru este om singur. Este un om care se autoizolează, un om al cărui adevăr interior este în conflict cu convenţia socială şi atunci caută locuri mai retrase, unde poate fi lăsat în pace, să fie aşa cum îşi doreşte. Laura îi oferă lucrurile care îi lipsesc - căldură, casă, emoţie -  în timp ce Sonia îi oferă un alt tip de relaţionare, să fie lăsat în pace atunci când are nevoie de asta. În Sonia găseşte un prieten şi, în acelaşi timp, un partener, în timp ce în Laura găseşte o femeie şi un partener", spune Bogdan Dumitrache despre personajul pe care îl interpretează în film.

Din distribuţie mai fac parte Ada Galeş, Mădalina Constantin şi Adrian Titieni. 

Bogdan Dumitrache a absolvit Academia de Teatru şi Film în 1999. A debutat ca actor pe scena teatrului "Constantin Nottara" din Bucureşti în anul 2000, dar a renunţat la teatru în favoarea filmului. De-a lungul carierei sale, a jucat în filme precum "Trafic" (regia Cătălin Mitulescu), "Moartea domnului Lăzărescu", de Cristi Puiu, "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii", în regia lui Cătălin Mitulescu, "Portretul luptătorului la tinereţe" (regia Constantin Popescu), "Din dragoste, cu cele mai bune intenţii" (regia Adrian Sitaru), "Poziţia copilului" (regia Călin Peter Netzer), "Dublu" (regia Catrinel Dănăiaţă), "Sieranevada" (regia Cristi Puiu), "Mariţa" (regia Cristi Iftime) sau "Pororoca" (regia Constantin Popescu).

Devenit cunoscut publicului larg datorită rolului din serialul "În derivă", Bogdan Dumitrache a câştigat aprecierea criticilor pentru rolul lui Alex din filmul “Din dragoste, cu cele mai bune intenţii”, pentru care a primit Leopardul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno în 2011. Acelaşi an îi aduce lui Bogdan Premiul GOPO pentru rolul Laurian Haşiu "Leu" din filmul “Portretul luptătorului la tinereţe”. Rolul din "Pororoca" i-a adus premiul pentru cel mai bun actor în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian în 2017.

"Un om la locul lui" este produs de 4 Proof Film, în co-producţie cu Oblique Media Film, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Dafora, Mindshare Media, Romaqua Group, Star Foods, OMD, în colaborare cu Societatea Română de Televiziune. Distribuit de Domestic Film.

Scenariul şi regia sunt semnate de Hadrian Marcu. Imaginea îi aparţine lui Adrian Silişteanu. Montajul este realizat de Alexandru Radu, sunet - Sebastian Zsemlye, scenografie - Bogdan Ionescu, costume - Alexandra Alma Ungureanu, casting - Florentina Bratfanof, producător executiv - Titi Rădoaie, coproducător - Adela Vrînceanu Celebidachi, producători - Anamaria Antoci, Adrian Silişteanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.