Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a demarat o anchetă pentru a stabili cauzele care au dus la apariţia incendiului din subsolul Secţiei Urologie. În zona afectată sunt doar spaţii tehnice şi nu s-au înregistrat pagube semnificative, au precizat reprezentanţii unităţii medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă, a anunţat că incendiul izbucnit, sâmbătă seară, în subsolul Secţiei Urologie a afectat o zonă de spaţii tehnice.

”Locul a fost identificat rapid după apariţia fumului, fiind alertat ISU Sibiu. Nu s-au înregistrat victime şi pagube materiale semnificative. La faţa locului s-au deplasat directorul administrativ al spitalului, Robert Fotache şi şeful serviciului administrativ, Constantin Sofrone, în vederea gestionării situaţiei. Pe baza raportului ISU, SCJU Sibiu va demara o anchetă cu scopul de a cerceta cauzele care au dus la apariţia incidentului”, a declarat Todăriţă.

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă seară, în subsolul Secţiei Urologie a Spitalului Judeţean Sibiu, degajându-se fum. La faţa locului s-a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, fiind mobilizat preventiv şi un echipaj SMURD.

După ora 23.00, incendiul a fost lichidat, iar reprezentanţii ISU Sibiu au anunţat că au ars scule electrice aflate într-o încăpere la subsol.

”Sursa probabilă este scurt circuit. Personalul şi pacienţii aflaţi la parter s-au autoevacuat. Nu au fost persoane afectate de incendiu”, au anunţat reprezentanţii ISU, care nu au putut preciza câte persoane s-au autoevacuat din cauza fumului.

În 27 octombrie, un alt incendiu a avut loc în subsolul spitalului, tot în apropiere de Unitatea de Primiri Urgenţe.

Atunci a fost vorba despre o ţigară aruncată neglijent, fără a exista flacără deschisă, ci doar fum. Nu a fost nevoie de evacuarea pacienţilor sau a personalului medical.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.