Poliţiştii din Galaţi au făcut patru percheziţii domiciliare pentru destructurarea unei grupări specializare în înşelăciuni, furturi şi contrabandă. Douăsprezece persoane au fost reţinute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Galaţi, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu suportul de specialitate al Biroului de Operaţiuni Speciale Galaţi au făcut patru percheziţii domiciliare pe raza municipiului Galaţi, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată, furt în formă continuată şi contrabandă.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017-2018, 14 persoane cu vârste cuprinse între 14 şi 49 ani, acţionând cu precădere în zona unei pieţe din municipiul Galaţi, ar fi racolat victimele cărora le-ar fi oferit spre vânzare ţigări de contrabandă, în locul acestora înmânându-le colete ce conţineau deşeuri de carton, polistiren şi plastic”, au transmis poliţiştii din Galaţi.

În marea majoritate a cazurilor, aceste colete aveau drept ”capac” pachete de ţigări de contrabandă. De asemenea, în timpul realizării acestor tranzacţii, persoanele bănuite le-ar fi sustras banii cumpărătorilor care intenţionau să verifice pe loc coletele.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe pachete de ţigări de contrabandă, bijuterii, precum şi suma de 22000 lei. Totodată au fost ridicate şi indisponibilizate şapte autovehicule pe care persoanele în cauză le foloseau pentru transportarea coletelor.



Treisprezece persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri, 12 dintre acestea fiind reţinute, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore iar în cursul zilei de vineri vor fi prezentate instanţei în vederea dispunerii unei măsuri preventive.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.