Doi bărbaţi trimişi în judecată pentru omor calificat, respectiv complicitate la omor, şi care iniţial au fost achitaţi de către instanţa de fond, au fost condamnaţi definitiv la pedepse de 20, respectiv 15 ani de închisoare. Un al treilea inculpat, singurul care a fost condamnat de instanţa de fond pentru uciderea a trei oameni, s-a sinucis în penitenciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Piteşti i-a condamnat definitiv, joi, pe doi bărbaţi trimişi în judecată pentru o triplă crimă petrecută în urmă cu peste doi ani, în localitatea argeşeană Stoeneşti. Atunci, o tânără de 17 ani, dar şi tatăl şi bunicul acesteia au fost ucişi, după ce mai multe persoane au intrat peste ei în casă.

Astfel, Doru Vasile Durleci, în vârstă de 24 de ani, a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi violare de domiciliu, primind o pedeapsă de 20 de ani şi 8 luni închisoare, în timp ce Dorel Durleci, în vârstă de 48 de ani, a fost condamnat la 15 ani şi 8 luni de închisoare pentru complicitate la omor calificat şi violare de domiciliu.

În plus, prin sentinţa penală, cei doi sunt obligaţi să plătească daune morale de 340.000 de euro rudelor persoanelor decedate şi cheltuieli materiale de 8.000 de euro uneia dintre rudele acestora.

În primă fază, Tribunalul Argeş i-a achitat pe cei doi, găsindu-l vinovat pentru triplul asasinat doar pe un al treilea inculpat, un tânăr în vârstă de 21 de ani, iubitul fetei ucise. Între timp, acesta s-a sinucis în Penitenciarul Colibaşi, în decembrie 2017, la două luni după ce fusese condamnat la închisoare pe viaţă. 

Cei doi condamnaţi au fost prinşi, joi seară, de către poliţiştii argeşeni şi deşpuşi în arest, pentru perfectarea documentelor necesare în vederea executării pedepsei.

Tripla crimă a avut loc într-o comunitate de romi din Stoeneşti. Tânărul de 21 de ani, însoţit de fratele şi tatăl său, a mers acasă la fosta sa iubită, în vârstă de 17 ani care îşi luase copilul şi îl părăsise, plecând la familia ei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.