Nouă filme se vor afla în competiţia pentru trofeul celei de-a zecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film pentru publicul tânăr KINOdiseea, care va avea loc la Bucureşti, în perioada 8-13 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai bune nouă filme pentru copii ale anului vor putea fi urmărite în premieră naţională în competiţia internaţională a festivalului, împreună cu cinci calupuri de scurtmetraje pentru diferite categorii de vârstă şi singurul film românesc pentru copii realizat în ultimii ani. Filmele din festival vor rula la Cinema Eforie, Cinema Gloria, Cinema Pro şi la Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa.

Festivalul va debuta pe 8 noiembrie, la Cinema Pro, cu animaţia franceză "Colţ Alb", în regia lui Alexandre Espigares, considerată a fi cea mai fidelă adaptare a cărţii lui Jack London.

Un alt film foarte aşteptat este animaţia nominalizată anul acesta la Oscar, "The Breadwinner/ Parvana - O copilărie în Afganistan", în regia Norei Twomey, de la producătorii The Secret of Kells şi Song of theSea, producător executiv Angelina Jolie. Sinopsis: The Breadwinner urmăreşte povestea extraordinară a unei fete afgane de 11 ani, Parvana, născută într-o lume de conflict şi opresiune în continuă schimbare, care îşi găseşte tăria în iubirea din familia ei. În Kabulul controlat de talibani, femeile şi fetele nu au voie să părăsească casa fără să fie escortate, să câştige bani sau să cumpere mâncare din piaţă. Când tatăl Parvaneieste închis pe nedrept, aceasta trebuie să se deghizeze în băiat pentru a deveni singurul susţinător şi suport al familiei sale.

Laureat la Berlinale 2018, "Supa Modo" este o extraordinară coproducţie între Kenya şi Germania. Jo, o fetiţă de 9 ani, suferă de o boală terminală. În momentul în care puţine mai pot fi făcute pentru ea, părăseşte spitalul şi se întoarce acasă. Mama ei, Kathryn şi sora ei adolescentă Mwix unesc micuţul sat Maweni pentru o cauză comună - aceea de a o convinge pe Jo că are puteri speciale şi că este de fapt o super-eroină.

Filmul islandez "Şoimii" va fi proiectat în prezenţa regizorului Bragi Thor Hinriksson, care va intra în dialog cu publicul prezent în sala de cinema. Hinriksson este unul dintre cei mai îndrăgiţi regizori islandezi, ale cărui filme pentru publicul tânăr au concurat cu succes în sălile de cinema producţii de la Hollywood.

"Străjerii", regia Liviu Mărghidan

În afara competiţiei, filmul pentru copii "Străjerii" (regia Liviu Mărghidan) va avea parte de o proiecţie specială, urmată de o întâlnire şi un dialog între public şi echipa care a lucrat la primul lungmetraj românesc cu şi despre copii de după 1989.

Filmul care va închide cea de-a X-a ediţie KINOdiseea, proiectat imediat după gala de închidere este îndrăgita animaţie "Anastasia", în regia lui Gary Goldman şi Don Bluth, unii dintre cei mai importanţi realizatori de filme animate independente din lume. Filmul a fost nominalizat la două premii Oscar în anul 1997 şi spune povestea prinţesei Anastasia Romanov, unul dintre cele mai mari mistere ale secolului XX.

Detalii despre toate filmele, precum şi informaţii despre rezervări şi bilete se găsesc pe www.kinodiseea.ro şi https://eventbook.ro/program/kinodiseea. 

Ca în fiecare an, KINOdiseea va avea şi ateliere cu participare gratuită pentru cei mici. Câteva dintre atelierele de la această ediţie sunt:
atelier de acrobaţie cu Nadia Buduruşi, atelier de animaţie frame-by-frame cu regizoarea Vera Surăţel, atelier de decoruri modelate cu Kinder Express, atelier de scenografie cu Adeline Bădescu, atelier de magie cu Magitot, atelier Set Designer, susţinut de eematico (efecte speciale, greenscreen, iluzii). 

Gala de Premiere a festivalului va avea loc pe 13 noiembrie, de la ora 19.00, la Cinema Eforie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.