Deputatul PNL Victor Paul Dobre consideră că legea de alegere a primarilor într-un singur tur este contra democraţiei şi că aceasta a fost făcută "de PSD pentru PSD". El a precizat că singura dată când social-democraţii au câştigat Primăria Capitalei a fost în acest sistem, într-un singur tur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Victor Paul Dobre a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că PNL doreşte ca alegerea primarilor să se facă în două tururi.

El consideră că în actualul sistem, cu un singur tur, un primar poate fi ales şi cu voturile a 10-15 la sută din voturile unei comunităţi şi edilul nu are astfel suficientă legitimitate. Deputatul a mai spus că actualul sistem limitează accesul democratic al unei noi forţe politice.

Dobre a afrmat că actuala lege este contra democraţiei şi că a fost făcută "de PSD pentru PSD".

"Actuala lege este contra democraţiei. În fapt, actuala lege este făcută de PSD pentru PSD. Mai e un partid care e beneficiar, din motivele lor: UDMR-ul. De ce vă spun asta? Singura dată când PSD-ul a câştigat Primăria Capitalei a fost în acest sistem, într-un singur tur. Niciodată Partidul Social Democrat nu va câştiga în două tururi Capitala. Şi dacă îmi permiteţi un pronostic, nici Constanţa şi multe alte mari oraşe", a declarat Victor Paul Dobre.

El a reamintit că PNL s-a opus acestui proiect de lege în anul 2010, atunci când a fost adoptat. Victor Paul Dobre a precizat că PNL are şi acum un proiect de lege pentru ca alegerea primarilor să se facă în două tururi.

"Acum avem un proiect de lege pentru alegerea primarilor în două tururi şi în continuare ne batem pentru acest lucru, pentru că ne batem pentru democraţie, pentru a pune la dispoziţia celor care aleg opţiuni cât mai diverse şi posibilitatea ca primarul ce va fi ales să reprezinte în cât mai mare măsură comunitatea, să aibă o legitimitate", a explicat deputatul PNL.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.