Compania de termoficare din Timiş Colterm a fost amendată de Garda de Mediu cu 15.000 de lei după ce s-a constatat, în urma unui control, că nu a luat măsuri de prevenire a spulberărilor de zgură şi cenuşă de pe depozitul operatorului. Controlul a fost făcut după ce localnicii din Utvin au reclamat că localitatea a fost acoperită de praf în urma vântului puternic care a spulberat cenuşa din depozitul Colterm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Gărzii Naţionale de Mediu, în urma sesizărilor locuitorilor din Utvin, judeţul Timiş, care reclamau faptul că localitatea a fost acoperită cu praf după ce vântul puternic a spulberat cenuşa provenită de la depozitul Companiei de Termoficare Colterm, comisarii GNM - Comisariatul Judeţean Timiş au iniţiat un control.

"În timpul controlului, s-a constatat că nivelul pulberilor în suspensie din atmosferă era ridicat, motiv pentru care reprezentanţii GNM au solicitat sprijinul ISU Timiş pentru a stropi cenuşa cu jeturi de apă. Totodată, s-a constatat că operatorul economic nu a luat măsuri de prevenire a spulberărilor de zgură şi cenuşă de pe depozit, respectiv de limitare a impactului asupra mediului înconjurător. Potrivit reprezentanţilor Colterm care au raportat incidentul, acesta s-a produs în contextul efectuării unor lucrări de consolidare a digurilor, care au impus scoaterea din funcţiune a unui număr de aspersoare care asigurau umectarea cenuşei de pe suprafaţa depozitului", arată sursa citată.

Ca urmare, compania locală de termoficare Colterm a fost sancţionată contravenţional, conform art.79 (2) lit.b din Legea nr.104/2011 privind calitatea aerului înconjurator, cu amendă în valoare 15.000 de lei.

Totodată, comisarii Gărzii de Mediu Timiş au impus operatorului economic măsuri imediate pentru stoparea fenomenului, precum şi măsuri suplimentare de prevenire a dispersiei pulberilor în atmosferă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.