Sediul Arhivelor Naţionale va fi restaurat, costul proiectului ridicându-se la 5 milioane de euro, a anunţat miercuri premierul Viorica Dăncilă. Din aceşti bani, 4 milioane de euro provind din fonduri europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Avem pe ordinea de zi proiectul Legii arhivelor. Este un proiect extrem de important, pe care ni l-am asumat prin programul de guvernare. Vom asigura o mai bună gestionare a fondului arhivistic, vom delimita mai clar responsabilităţile dintre sectorul public şi sectorul privat şi vom facilita accesul publicului la documentele de arhivă. În plus, consolidăm statutul Arhivelor Naţionale ale României ca autoritate unică în domeniu şi a arhivelor în general, ca element esenţial de identitate”, a declarat premierul Viorica Dăncilă miercuri, înaintea şedinţei de Guvern.

Sediul Arhivelor Naţionale va fi restaurat, valoarea totală a proiectului fiind de 5 milioane de euro. Din aceşti bani, 4 milioane de euro vor fi fonduri europene, iar 1 milion de euro vor proveni din bugetul statului.

„Pentru funcţionarea Arhivelor Naţionale în condiţii cât mai bune, vom acorda 1 milion de euro pentru co-finanţarea proiectului, restaurarea sediului central monument istoric al Arhivelor Naţionale. Valoarea totală a proiectului este de 5 milioane de euro, iar 80 la sută din această sumă reprezintă bani europeni. Proiectul prevede lucrări de intervenţie arhitecturală şi de consolidare”, a explicat Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.