Regizorul Michael Moore a dezvăluit, duminică, într-un mesaj publicat pe Instagram că echipa sa de filmare l-a surprins, în februarie 2017, la o manifestaţie pe care Trump a susţinut-o în Melbourne, Florida, pe Cesar Sayoc, cel care a trimis 14 bombe artizanale unor opozanţi democraţi ai preşedintelui american, făcând parte din mulţime şi având un baner anti-CNN, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deşi cele trei minute şi 38 de secunde de material brut nu au fost cuprinse în filmul lui Moore de atunci "Fahrenheit 11/9", regizorul a publicat duminică videoclipul pe YouTube "doar pentru a vă arăta un moment al acţiunii sale". 

În mesajul publicat pe Instagram, Moore explică cum a trimis o echipă, formată din producătorul Basel Hamden şi colaboratorul său Eric Weinrib, la manifestaţia care a avut loc la o lună după învestirea lui Trump, nu pentru a-l filma pe Trump, ci pentru a surprinde imagini cu mulţimea pe care el o atrage. 

În timp ce camera de filmat se roteşte deasupra mulţimii care strigă injurii la adresa mass-media, Sayoc, care ţine în mână un baner anti-CNN, este surprins pentru scurt timp de patru ori. "Dacă opriţi filmarea pe imaginea cu el, veţi vedea ceva profund", a scris Moore, "teamă în ochii lui". 

Cesar Sayoc a fost pus sub acuzare la nivel federal pentru cinci infracţiuni, printre care transportarea interstatală şi trimiterea ilegală a unor dispozitive explozive, ameninţarea unui fost preşedinte, ameninţări prin comunicare de ameninţări şi atacarea unor ofiţeri federali.

Sayoc s-a născut în Brooklyn, New York şi este înregistrat ca membru al Partidului Republican, el făcându-şi publice viziunile politice pe reţelele sociale, criticând democraţii, musulmanii şi liberalii.

Sayoc are 56 de ani şi lucrează part-time la un magazin alimentar, livrează pizza şi a fost în trecut chiar şi stripper.

Sayoc are un cazier şi antecedente judiciare vechi în Florida, potrivit unor documente judiciare şi altor documente publice, potrivit cărora a fost condamnat după ce a fost găsit vonovat de furt, inclusiv de furt de bunuri personale, infracţiuni rutiere, iar în 2002 de proferarea unor ameninţări de a ”arunca, plasa, arunca sau descărca orice dispozitiv distrugător”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.