Suspectul în atacul de la sinagoga din Pittsburgh, SUA, şi-a exprimat ura faţă de evrei în timpul atacului şi le-a transmis poliţiştilor după aceea că evreii comit un genocid şi că doreşte ca ei să moară, conform documentelor poliţiei, scrie Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Robert Gregory Bowers a ucis opt bărbaţi şi trei femei în sinagoga Tree of Life sâmbătă în timpul slujbei. El a fost apoi urmărit şi împuşcat de poliţie, au afirmat autorităţile în documente.

“Vreau doar să omor evrei”, i-a transmis Bowers unui poliţist, conform documentelor.

Oficialii au făcut publice numele celor 11 victime într- o conferinţă de presă de duminică. Printre victime se numără doi fraţi şi un cuplu, soţ şi soţie. Cea mai bătrână victimă era în vârstă de 97 de ani.

Primarul din Pittsburgh, Bill Peduto, a declarat că sâmbătă a fost “cea mai neagră zi din istorie pentru Pittsburgh”.

Poliţia a început să primească apeluri de la oamenii prinşi în sinagogă sămbătă în jurul orei locale 10:00. Bowers, în vârstă de 46 de ani, l-a împuşcat în mână pe unul dintre cei doi ofiţeri care au răspuns apelurilor în timp ce al doilea ofiţer a fost rănit de “cioburi”, conform documentelor.

O echipă de intervenţie l-a găsit pe Bowers la etajul trei iar el a împuşcat doi ofiţeri în repetate rânduri.

Bowers, despre care autorităţile au informat că a folosit o puşcă AR-15 şi trei pistoale, i-a transmis unui ofiţer în timp ce era tratat pentru răni că doreşte ca “toţi evreii să moară şi că ei comit un genocid”, se arată în documente.

Bowers, care a fost operat şi rămâne în spital, va apărea în faţa unui tribunal luni. Nu este cunoscut dacă el are un avocat.

Vecinul său, Chris Hall, a declarat că nu a auzit sau văzut nimic care ar indica că Bowers ar avea viziuni antisemite sau că ar fi periculos. “Cel mai înspăimântător este cât de normal părea. Aş fi vrut să ştiu ce era în mintea lui. Poate s-ar fi putut face ceva, nu ştiu”, a declarat el.

Printre victime se numără un contabil pensionat, dentişti, profesori şi medici.

Bowers este subiectul a 29 de capete de acuzare, printre care şi folosirea unei arme de foc pentru a comite o crimă.

Procurorii federali au informat că îl vor acuza şi de crime motivate de ură iar suspectul ar putea primi pedeapsa cu moartea.

Preşedintele american, Donald Trump, a numit atacul ca fiind „o crimă în masă”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.