Roger Federer a declarat, sâmbătă, că abia aşteaptă finala de la Basel cu Marius Copil, subliniind că românul a jucat extraordinar cu Alexander Zverev, în semifinale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"L-am văzut pe Copil în meciul cu Cilic, a jucat extraordinar. Am văzut puţin din meciul cu Zverev, iar a jucat extraordinar. Va juca la fel şi cu Federer? Nu ştiu. Dar abia aştept. A făcut un meci mare cu Zverev şi a servit extraordinar când a fost nevoie", a declarat Federer, conform atpworldtour.com.

Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1, l-a învins, sâmbătă, pe rusul Danil Medvedev, locul 20 ATP şi cap de serie numărul 7, cu scorul de 6-1, 6-4, în mai puţin de 65 de minute de joc şi s-a calificat în finala turneului de 500 de puncte de la Basel, fază în care va evolua cu Marius Copil, locul 93 ATP.

Marius Copil, locul 93 ATP, s-a calificat pentru prima dată în finala unui turneu de 500 de puncte, sâmbătă, la Basel, competiţie cu premii de 1,98 milioane de euro.

Copil, venit din calificări, l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev (5 ATP), scor 6-3, 6-7 (6), 6-4, după două ore şi 32 de minute.

Pentru tenismenul român este a doua finală ATP din carieră, după cea de la Sofia, tot din acest an, însă la un turneu de 250 de puncte.

Calificarea în finală este recompensată cu 209.715 euro şi 300 de puncte ATP, iar trofeul cu 427.765 de euro şi 500 de puncte ATP. Pentru român, accederea în finală reprezintă totodată faptul că va încasa cel mai mare premiu în bani din carieră.

Finala turneului de la Basel va avea loc, duminică, de la ora 16.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.