Marius Copil, locul 93 ATP, s-a calificat pentru prima dată în finala unui turneu de 500 de puncte, sâmbătă, la Basel, competiţie cu premii de 1,98 milioane de euro. El îl va întâlni pe Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1, după ce acesta l-a învins, sâmbătă, pe rusul Danil Medvedev, locul 20 ATP şi cap de serie numărul 7, cu scorul de 6-1, 6-4, în mai puţin de 65 de minute de joc. Copil a declarat că victoria cu Aleksandr Zverev este una dintre cele mai frumoase din viaţa lui, fiind încântat că adversarul din finala de la Basel va fi Roger Federer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Marius Copil: Ce meci! Finală la Basel cu Roger Federer. Una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea

Copil va juca pentru prima dată în cariera lui cu marele campion elveţian, chiar în oraşul în care acesta s-a născut. Turneul de la Basel este unul dintre preferatele fostului lider ATP, care a fost de opt ori campion aici şi este neînvins de 19 meciuri. Federer a mai jucat încă trei finale la el acasă.

La rândul său, Marius Copil este primul jucător venit din calificări care accede în finală la Basel, după cipriotul Marcos Baghdatis, în 2005. De asemenea, românul este jucătorul cel mai slab clasat care ajunge în utlimul act, după Patrick McEnroe, locul 100 ATP, în 1994.

Pentru tenismenul român este a doua finală ATP din carieră, după cea de la Sofia, tot din acest an, însă la un turneu de 250 de puncte.

Copil, venit din calificări, l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev (5 ATP), scor 6-3, 6-7 (6), 6-4, după două ore şi 32 de minute.

Premiul pentru participarea în semifinale este de 209.715 de euro şi 300 de puncte. Copil va primi şi 20 de puncte pentru că a trecut de calificări.

Datorită parcursului de la Basel, Marius Copil şi-a asigurat pătrunderea în top 60 ATP. Cea mai bună clasare din cariera sportivului este locul 73, pe care Copil l-a ocupat în februarie.

Finala turneului de la Basel va avea loc duminică, de la ora 16.00.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.