Două dispozitive explozive au fost descoperite în corespondenţă trimisă la birourile fostului preşedinte democrat Barack Obama şi fostului său secretar de Stat Hillary Clinton, a anunţat miercuri un oficial în domeniul aplicării legii pentru The New York Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit NYT, care citează acest oficial, dispozitivele seamănă celui trimis luni la locuinţa miliardarului şi filantropului George Soros.

Un dispozitiv a fost găsit miercuri dimineaţa (ora locală) de către un tehnician care corespondenţa trimisă la biroul lui Hillary Clinton, a declarat un oficial.

Un al doilea dispozitiv similar a fost trimis la biroul fostului preşedinte american Barack Obama.

Era neclar imediat unde au fost găsite dispozitivele trimise la birourile lui Clinton şi Obama.

Locuinţa lui Soros se află la periferia de nord a New Yorkului. Acel dispozitiv a fost construit dintr-un tub de aproximativ 15 centimetri, umplut cu o pudră explozivă, şi a fost detonat controlat de o echipă de genişti, potrivit unuia dintre oficiali, toţi informaţi în legătură cu ancheta.

Motivul presupusului sau presupuşilor autori ai atentatului cu bombă care l-a vizat pe Soros este neclar, a declarat unul dintre oficiali, adăugând că deocamdată nimeni nu arevendicat atacul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.