Prim-ministrul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că ”în niciun caz” salariul minim pe economie nu va creşte de la 1 noiembrie, Executivul urmând a vedea ”cţnd este oportun”. Datele avansate de către premier sunt 1 decembrie sau 1 ianuarie 2019.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că ”în niciun caz” salariul minim pe economie nu va creşte de la 1 noiembrie.

”În niciun caz la 1 noiembrie. Vom vedea când este oportun: la 1 decembrie sau 1 ianuarie”, a spus premierul.

Întrebată despre îngheţarea salariilor în anul viitor, Dăncilă a spus că nu este de acord cu o astfel de măsură şi a anunţat că va argumenta acest lucru în deschiderea şedinţei de Guvern.

Premierul a precizat că nu este o ”măsură discriminatorie” aplicarea salariului minim diferenţiat în funcţie de studii şi vechimea în muncă.

”Nu, nu este o măsură discriminatorie, se aplică şi în alte state membre”, a mai spus premierul.

Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii Lia Olguţa Vasilescu şi Eugen Teodorovici s-au întâlnit, marţi, cu reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor pentru a discuta creşterea salariului minim pe economie.

S-a stabilit că, pentru persoanele fără studii superioare, salariul va fi de 2.080 de lei, în timp ce persoanele cu studii superioare sau cele care au o vechime de minim 15 ani vor primi lunar 2.350 de lei brut. Data de când se va aplica modificarea va fi stabilită ”în cel mai scurt timp” de către Guvern

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.