Poliţia franceză a început evacuarea celor 1.800 de persoane din taberele de migranţi din apropierea oraşului Dunkirk marţi, acestea fiind noi eforturi de a opri oamenii să se adune şi să încerce să ajungă ilegal în Marea Britanie. Scopul operaţiunii este de a oferi adăpost familiilor vulnerabile şi de a opri traficul de carne vie, conform unui comunicat al prefectului regional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Migranţii vor fi trimişi la adăposturile din zonă.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a promis în acest an că nu va permite dezvoltarea unei noi tabere la Calais.

Poliţia a intervenit de mai multe ori pentru a evacua forţat oamenii din suburbia Grande-Synthe din Dunkirk, un loc cu numeroşi migranţi de mai mulţi ani şi unde populaţia a crescut după distrugerea taberei de la Calais. După ce mai multe adăposturi improvizate, create de autorităţile locale la Grande-Synthe au fost distruse într-un incendiu în aprilie 2017, au apărut noi tabere. Biroul prefectului a informat că reţelele kurde de trafic de persoane sunt prezente în zonă şi că autorităţile încearcă să le combată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.